Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2021 19:45:00

Boj unie proti emisím zdraží Čechům elektřinu

Boj unie proti emisím zdraží Čechům elektřinu

Komentář na facebookovém profilu k Zelenému údělu Evropské unie.

Boj Unie proti emisím zdraží Čechům elektřinu. Jak informoval iDnes.cz, elektřina na burze prudce zdražuje, cena dodávky na příští rok stoupla od začátku listopadu zhruba o čtvrtinu. Nahoru ji tlačí zejména rychle rostoucí cena emisních povolenek, které existují kvůli nesmyslnému boji EU proti emisím CO2. Tyto nesmyslné nástroje pouze pokřivují trh a navíc nahrávají spekulantům. EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe!

Pro růst burzovních cen hrají i další faktory kromě velkých mrazů. „Vedle rekordních povolenek to bude postupný útlum německých jaderných a uhelných kapacit, který bude snižovat nabídku elektřiny na trhu,“ uvedl analytik ENA a ředitel Asociace nezávislých dodavatelů energií Jiří Gavor.

Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce zemědělských plodin.

EU svému boji proti CO2 říká "Zelený úděl", ale jde spíše o zelený "Velký skok" podle vzoru Mao Ce-tunga, který bude znamenat masakr evropské ekonomiky. Sluníčkářští fanatici se pro své revoluční záměry nezastaví před ničím. Připomeňme jen, že emise CO2 Evropské unie tvoří zhruba 10 procent emisí celosvětových. Takže i kdyby CO2 mělo na klima nějaký vliv, je to jen, jako když plivne. EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama