Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2023 17:17:00

Cenzura v přímém přenosu

Cenzura v přímém přenosu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zásahu Evropské komise do voleb na Slovensku

 Zoufalé vedení EU přímo zasáhlo do předvolebního boje na Slovensku, aby omezilo případný úspěch protiunijních a pronárodních stran. Evropská komise (EK) vydala varování pro velké sociální sítě před blížícími se volbami v sousedním Slovensku, kde lidé už tento víkend zvolí nové složení parlamentu. Brusel se obává šíření “dezinformací a proruské propagandy”. Cenzura v přímém přenosu. Informoval o tom bruselský web Politico.

Podle informací serveru Politico se zástupci Evropské unie (EU) nedávno setkali v Bratislavě. Mezi unijními úřady totiž v poslední době rostou obavy ohledně šíření “dezinformačních prokremelských nálad” mezi slovenskými internetovými uživateli včetně stoupenců expremiéra Roberta Fica.

Schůzky se účastnili zástupci firem, jako je Alphabet, Meta (dříve Facebook) a TikTok. Pozvánku obdržela i síť X (dříve Twitter), která ji však odmítla. Elon Musk je jakožto majitel této sítě známý svým postojem, podle něhož prosazuje absolutní svobodu slova.

Politico informovalo, že zástupci zapojených firem v Bratislavě prezentovali opatření, která již podnikají k omezení šíření “dezinformací” na Slovensku.

Evropská komise (EK) nevybírala internetové platformy na seznam nahodile. Hlavním kritériem pro zařazení bylo oslovit alespoň 45 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Dostaly se tak na něj ty nejoblíbenější služby a sítě, jako je například Instagram, TikTok či YouTube.

V případě nedodržení požadavků nadiktovaných z Bruselu hrozí těmto firmám pokuty až do výše šesti procent jejich ročního celosvětového obratu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama