Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2021 16:21:00

Chceme normální život pro naše děti

Chceme normální život pro naše děti

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 15. července 2021 k návrhu na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k řešení pandemie koronaviru COVID-19 v ČR

 Vážené dámy a pánové,

SPD opakovaně požaduje zrušení pandemické pohotovosti. Proto budeme dnes opětovně navrhovat, abychom hlasovali o usnesení z pera SPD na zrušení pandemické pohotovosti, bude to dneska ten bod 3.

Dlouhodobě odmítáme plošná vládní opatření, která by měla platit navíc i v době prázdnin a dovolených. Jenom připomínáme, že jsme jako jediný poslanecký klub hlasovali proti přijetí tzv. pandemického zákona. Navíc za období od 14. dubna ke konci letošního června Nejvyšší správní soud využil své pravomoci a konstatoval nezákonnost mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví celkem dvacetčtyřikrát. Jenom namátkou, jednalo se např. o nezákonnost uzavření restaurací, nezákonnost uzavření mateřských, základních a středních škol, nezákonnost uzavření provozoven služeb, neodůvodněný zákaz vleků, lanovek nebo neodůvodněné testování OSVČ.

Proto i z těchto důvodů hnutí SPD odmítá mít v České republice nadále zavedenou pandemickou pohotovost, kterou je třeba zrušit. A má to souvislost i s těmi dalšími navrhovanými opatřeními, které vláda navrhuje jak ve školách, tak jinde, od září, od podzimu je zvažuje.

Příkladem, jak to dělat, může být pro nás Velká Británie, která i přes rostoucí čísla v důsledku mutace delta ruší od 19. července veškerá opatření a dává pandemii na stejnou úroveň jako běžnou chřipku. Od tohoto data má být nošení roušek a respirátorů ve Velké Británii již pouze na dobrovolném rozhodnutí jednotlivců. Jsme přesvědčeni, že tudy vede cesta. Za SPD dlouhodobě říkáme - bojujme s virem, a ne s lidmi. Chceme normální život pro naše děti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama