Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2021 19:00:00

Demoblok? Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil

Demoblok? Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil

Komentář na facebookovém profilu k vyhlášení nového nouzového stavu


Chování demobloku okolo nouzového stavu je podle našeho názoru zbabělé, chaotické, slabošské a proradné. Piráti, ODS, STAN, KDU-ČSL a TOP09 dohodli s premiérem Babišem, že podpoří prodloužení nouzového stavu, ale báli se hlasovat jen sami za sebe bez SPD a chtěli se za SPD schovat, takže na jednání s premiérem Babišem požadovali jednotné hlasování celé opozice pro podporu prodloužení. Protože SPD zůstala konzistentně na své pozici, že nepodpoří prodloužení nouzového stavu, tak oni se sami bez SPD báli zvednout pro prodloužení ruce, takže po našem odmítavém stanovisku, následně cukli a hlasovali proti prodloužení nouzového stavu. Demoblok se chová jako v pohádce: „odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil“.

Následně Asociace krajů, kde vládnou a na vládě se podílí Piráti, ODS, STAN, KDU-ČSL a TOP 09, potom požádala vládu Andeje Babiše, aby vyhlásila nouzový stav. Takže krajští představitelé těchto stran jednali v rozporu s tím, jak jednali poslanci těchto stran v Poslanecké sněmovně!

Korunu tomu v tomto smyslu nasadil předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS, který chce podat proti vyhlášení nouzového stavu ústavní stížnost. Jedná tedy zase proti tomu, co požadují krajští politici ODS!

Pokud si to celé shrneme na příkladu ODS, tak poslanci ODS hlasovali nakonec proti prodloužení nouzového stavu, hejtmani ODS nové vyhlášení nouzového stavu prosadili a předseda Senátu za ODS na nové vyhlášení nouzového stavu chce podat ústavní stížnost. To je Kocourkov!

Již dlouhodobě navrhujeme takové legislativní změny, aby šlo situaci zvládat bez nutnosti nouzového stavu a plošných chaotických a drakonických opatření ze strany současné vlády. Opakovaně vládě již od loňského jara navrhujeme, aby provedla novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, aby bylo možné zajistit ochranu ohrožených a rizikových skupin občanů a fungování zdravotního systému bez nutnosti plošného vyhlašování nouzového stavu. Spolu s tím je třeba novelizovat další dva zákony, aby Správa státních hmotných rezerv mohla nakupovat zdravotnický materiál a vojáci mohli pomáhat i ve zdravotních a sociálních zařízeních.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama