Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2021 17:33:00

Drastické plošné zákazy nefungují

Drastické plošné zákazy nefungují

Komentář na facebookovém profilu k funkčnosti vládních opatření

 Vláda selhala a měla by skončit. Česká republika je statisticky nejhorší v Evropě i jedna z nejhorších na světě. Po více než 14 dnech dramatických omezení se ukazuje, že zásadní obrat v boji s covidem stále nepřichází. Odpovědní politici již dopředu hovoří o dalších uzávěrách v průběhu Velikonoc. V SPD stále opakujeme, že plošné zákazy nejsou správná cesta.

Lidé jsou nesmyslně nuceni nosit roušku na ulici anebo v městském parku, i když jste zcela sám. Vláda nemá strategii, nefunguje trasování, a navíc její ministři neustále již rok dokola opakují, že to musíme ještě chvíli vydržet. Přitom podnikatelé a živnostníci živoří nebo již zkrachovali, lidé přichází o práci a kompenzace ze strany státu nepřicházejí, děti nebyly rok ve škole a nemocnice kolabují.

Realita je taková, že vláda kromě plošných omezení a nekonečného prodlužování nouzového stavu nemá řešení. Taková vláda nemá důvěru veřejnosti a měla by skončit! Česká republika je statisticky nejhorší v Evropě i jedna z nejhorších na světě. Je potřeba stabilizovat situaci v republice tím, že bude jmenována vláda odborníků, která přivede zemi k říjnovým volbám.

Vláda postupně likviduje ochotu lidí spolupracovat a jejich osobní motivaci. Potřebujeme novou strategii a zapojení odpovědnosti lidí za své zdraví. Je nutné zrušit nesmyslná plošná opatření a důsledněji chránit rizikové skupiny. Testování občanů by mělo probíhat na základě dialogu, vysvětlení situace a musí být uživatelsky spolehlivé a vlídné. Nesmí být vynucováno pod hrozbou represe.

Za hnutí SPD navrhujeme, že je třeba opět zapojit občany jako partnery v řešení situace na základě osobní odpovědnosti za jejich zdraví. Česká republika musí přestat být závislá na rozhodování a jednání orgánů Evropské unie. Evropská unie škodí. Je nutné zajistit ze všech zdrojů dostatek účinných vakcín pro rychlou vakcinaci občanů, kteří se chtějí nechat dobrovolně očkovat s důrazem na rizikové skupiny. Dobrovolnou vakcinaci je třeba řešit především s využitím sítě praktických lékařů, na což už SPD upozorňuje dva měsíce a konečně to vláda začala dělat.

Pro rizikové skupiny občanů je také potřeba zdarma poskytnout respirátory FFP 2, desinfekce a vitamíny. Je nutné posílit kapacitu nemocnic využitím kapacit lázeňské léčby včetně personálních kapacit těchto organizací.

Okamžitě je nutné na základě zkušeností z praxe zahájit léčbu nákazy funkčními léky, které doporučují lékaři z medicínské praxe. K tomu, aby se používaly léky, již vyzýváme od loňského roku, ale vláda stále váhá. Okamžitě je nutné využít českých testů využitelných k uživatelsky dobrovolnému samotestování a podpořit vlastní kapacity, české kapacity pro produkci našich ochranných a preventivních prostředků. Při dodržení jasných preventivních opatření je potřeba umožnit fungování maloobchodu a služeb včetně gastronomických služeb. Lidé si potřebují koupit boty, jít ke kadeřníkovi atd.

Je potřeba otevřít školy pro výuku za dodržení jasných preventivních opatření s využitím možností dobrovolného samotestování. Je možné přece upravit rozvrhy, rozdělit žáky na skupiny a tak podobně. Je potřeba zajistit pro občany zdarma respirátory FFP 2 v hromadné dopravě a posílit spoje, aby nedocházelo k takové kumulaci občanů, roušky zachovat v rámci pravidel hygienické služby ve vnitřních prostorech a stanovit přísná preventivní pravidla pro vstup a pobyt cizinců na území České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama