Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2023 10:24:00

Evropská unie požaduje od členských států další obrovské peníze

Evropská unie požaduje od členských států další obrovské peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Evropské unii.

 Evropská unie požaduje od členských států další obrovské peníze, aby měla prostředky na svou šílenou politiku. Ani korunu do Bruselu! Více než 800 miliard eur je objem obálky s názvem NextGenerationEU, na kterou si Unie půjčuje na finančních trzích. Dluh má splatit do roku 2058. Pomoci mají nové zdroje pro rozpočet EU, které byly ve čtvrtek 9. listopadu odsouhlaseny Evropským parlamentem. Informoval o tom Euractiv.

EU nemá peníze na svou rozhazovačnou politiku, a proto požaduje od států další zdroje. Ani korunu Bruselu! EU nepomáhá, ale škodí. Green Deal, masová imigrace, islamizace a neomarxismus můžou totálně zničit evropské národy a státy. Prosazujeme vystoupení z EU, případně její rozpuštění, a úzkou spolupráci suverénních evropských států.

Postupné zavedení nových zdrojů si unijní instituce odsouhlasily už v roce 2020. Prvním novým zdrojem se stala daň z nerecyklovatelných plastů. Na konci roku 2021 pak eurokomise představila další možnosti, jak do evropské kasy přinést nové peníze – výnosy z emisních povolenek, uhlíkového cla a globální korporátní daně. Návrhy pak ještě letos v létě doplnila.

Komise si od nových zdrojů slibuje, že přinesou do unijního rozpočtu od roku 2028 asi 19 miliard eur ročně v případě výnosů z povolenek a zhruba 1,5 miliardy eur ročně v případě výnosů ze cla.

Aktualizaci trojice nových zdrojů musí ještě schválit členské státy. Europarlament členské státy vyzval, aby to stihly do evropských voleb, které se budou konat příští rok v červnu.

My naopak vyzýváme Fialovu vládu, aby proti tomu vystoupila! Už tak jsme dost zadluženi a nemáme na to, abychom své peníze přenechávali Bruselu.

Navýšení asi o 66 miliard eur navrhla Evropská komise v rámci revize dlouhodobého rozpočtu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama