Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2022 19:44:00

Islámská expanze není nepřítel nový a neznámý

Islámská expanze není nepřítel nový a neznámý

Komentář na facebookovém profilu k výročí bitvy u Lepanta.

 Dne 7. října si připomínáme významné vítězství křesťanských sil nad agresí islámských Osmanských Turků v námořní bitvě u Lepanta, která se odehrála v roce 1571. Spojené síly Svaté ligy drtivě rozdrtily tureckou flotilu, která ohrožovala celé Středomoří včetně Itálie a Říma. Po bitvě bylo od vesel tureckých galér osvobozeno na 12 000 křesťanských otroků. Toto vítězství nám připomíná, že můžeme zvítězit a ubránit se i proti přesile, když budeme věřit ve svou spravedlivou věc a bojovat za ni, a že můžeme zvítězit, i když se zdá bitva prohraná. A připomíná i nám, že i dnes se musíme bránit proti turecké a islámské rozpínavosti.

Protože papež sv. Pius V. věděl, že křesťanské síly byly ve významné materiální nevýhodě, vyzval celou Evropu, aby se modlila růženec za vítězství a vedl růžencové procesí v Římě. Pius V. pak stanovil svátek „Panny Marie Vítězné“ jako každoroční připomínku vítězství u Lepanta, které připisoval zásluhám Panny Marie. Ten se slaví dodnes jako svátek Panny Marie Růžencové.

Přesto dodnes existují kostely Panny Marie Vítězné. Například pod Petřínem, kde je i světoznámé Pražské Jezulátko. V kostele Panny Marie pod řetězem v Praze je zase obraz Panny Marie chránící maltézské rytíře v bitvě proti Turkům u Lepanta.

Celá věc také ukazuje, že islámská expanze není nepřítel nový a neznámý. Evropa a křesťanská civilizace se proti islámu brání prakticky od jeho počátku. Musíme si uvědomit, že oblasti severní Afriky, Sýrie či Turecka byly před invazí islámu křesťanské.

Muslimové v minulosti obsadili velkou část Evropy: obsadili jižní Itálii, téměř celé Španělsko a byli zastaveni až ve Francii. Dále okupovali celý Balkán a dostali se až k Vídni a byly běžné jejich nájezdy na Slovensko či na Moravu. Mnoho našich krajanů odvlekli do otroctví. A Turek nám teď vyhrožuje znovu...

Postupně ale došlo k reconquistě a znovudobytí křesťanských území. Od islámské okupace bylo osvobozeno Španělsko a v průběhu staletí se od jha islámské útlaku osvobodily i balkánské národy.

To je naděje i pro nás, že se nám podaří Evropu opět zachránit. Suverénní evropské národy musí držet spolu a společně se musí bránit. Navzdory sluníčkářům a Evropské unii. Možná i my budeme muset jednou znovu stejně jako naši předkové bojovat za osvobození Evropy od nesvobody a útlaku.

Musíme znovu statečně bránit naši vlast jako naši předci! Když se nebudeme bát, znovu se společně ubráníme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama