Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2021 19:37:00

Každý ví, že existují dvě pohlaví. Muž a žena. Ostatní jsou problémy s identitou

Každý ví, že existují dvě pohlaví. Muž a žena. Ostatní jsou problémy s identitou

Komentář na facebookovém profilu k prosazování genderové ideologie.

Babišova vláda podporuje zvrácenou genderovou ideologii. Dětem bude ministerstvo školství cpát do hlav propagandu genderu! Ministerstvo školství si posvítí na „genderovou korektnost“ učebnic pro děti. „Plán rovnosti žen a mužů na léta 2021–2024“, který schválilo ministerstvo školství, vypracovaly pouze ženy. Zvláštní pojetí rovnosti… Plán prosazuje například podporu organizacím a spolkům, jejichž činnost a práce bude "genderově vyvážená". Podobně, tedy s ohledem na „genderovou rovnost“, by se měla posuzovat i podpora pedagogického výzkumu či personální složení různých odborů na ministerstvu. Podle hnutí SPD se mají funkce kdekoli obsazovat ne na základě pohlaví či rasy a etnika, ale na základě kvality a schopností uchazeče. Navíc biologické rozdíly mezi pohlavími existují a šílená genderová ideologie ani kvóty přírodu nezmění. Odmítáme pozitivní diskriminaci!

Jak informovalo Info.cz, část plánu se ale dotýká i způsobu posuzování nových učebnic pro žáky základních škol. Už v blízké budoucnosti (plán obsahuje časový harmonogram) by měly být posuzovány nejen po odborné stránce, ale také podle toho, jak jejich obsah zohledňuje rovnost žen a mužů. Pokud to nebudou splňovat, nemusí být schváleny pro výuku. Navíc plán počítá s „genderovou aktualizací“ současných výukových materiálů.

Další požadavek je, aby učebnice neobsahovaly „genderové stereotypy“, tedy například nezobrazovaly výhradně muže v garáži a ženy v kuchyni. Takže to bude zase jako za bolševika, kdy jsme měli ženy údernice a ženy traktoristky?

Podobné je to i v případě složení realizačního týmu projektu „Genderová rovnost na MŠMT,“ který tvoří šest žen a jeden muž. Tím mužem je Vítězslav Slíva, aktivista v oblasti rovnoprávnosti menšin s odlišnou sexuální orientací a spoluzakladatel spolku Charlie, zaměřeného na podporu práv „gay, lesbických, bisexuálních, asexuálních a transgender jedinců“. V projektovém týmu je každopádně jediným mužem.

Gender ideologie tvrdí, že pohlaví je konstrukt a je libovolně volitelné bez ohledu na biologické danosti. Každý ale ví, že existují dvě pohlaví – muž a žena. Ostatní jsou problémy s identitou. A každý ví, že manželství a rodinu mohou založit jen muž a žena. Vůči těmto lidem s odlišnými preferencemi máme mít soucit, jejich životní styl se ale nesmí stát pro společnost normou či vzorem k obdivu.

Sexuální orientace je soukromou záležitostí každého. Hnutí SPD odmítá perzekuci homosexuálů a homosexuálové mají dle nás právo na stejné občanské svobody jako ostatní občané. Největším nebezpečím pro homosexuály jako osoby je v současnosti nenávistný islám, který prosazuje trest smrti za homosexualitu. Podle hnutí SPD je základem státu ale tradiční rodina, ve které táta s mámou vychovávají děti. Tradiční rodina si od státu zasluhuje všestrannou podporu a ochranu.

Podle hnutí SPD se mají funkce kdekoli obsazovat ne na základě pohlaví či rasy a etnika, ale na základě kvality a schopností uchazeče. Navíc biologické rozdíly mezi pohlavími existují a šílená genderová ideologie ani kvóty přírodu nezmění. Odmítáme pozitivní diskriminaci!


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama