Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2018 6:39:00

Klidné rozdělení bylo důkazem kulturní a politické vyspělosti obou národů

Klidné rozdělení bylo důkazem kulturní a politické vyspělosti obou národů

Komentář na facebookovém profilu ke své návštěvě Bratislavy

Dnes jsem v Bratislavě jednal se slovenským prezidentem Kiskou, s premiérem Ficem a s předsedou slovenského parlamentu Dankem. Považuji výborné vztahy se Slovenskou republikou za základ zahraniční politiky naší země. Obě blízké republiky musí úzce spolupracovat v rámci států V4 při obraně své suverenity a svých zájmů.

Tento měsíc jsme si také připomněli 25. výročí rozdělení Československa a vznik samostatné České a Slovenské republiky. V této souvislosti považuje hnutí SPD vznik samostatné Slovenské republiky za projev vycházející z práva národů na sebeurčení. Je chyba, že proces rozdělení nebyl doprovázen možností občanů Slovenska vyjádřit svou vůli v referendu. Klidné rozdělení země přesto bylo významným důkazem kulturní a politické vyspělosti obou národů a stalo se základem pro dnešní přátelské vztahy obou zemí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama