Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2013 17:55:00

Měli nás za magory. Dnes chtějí přímou demokracii taky

Měli nás za magory. Dnes chtějí přímou demokracii taky

Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury odstartoval předvolební kampaň.

Dámy a pánové,

vítáme vás na startu naší oficiální kampaně do voleb. Kampaň je v našem případě velký eufemismus - neoplýváme penězi, takže billboardů bude pár, inzerce zřejmě nebude žádná a když vytiskneme dvakrát nějaké letáky, budeme spokojení.

Naším cílem není ovšem ohlupovat voliče na poslední chvíli a vytírat ji zrak ukradenými volebními sliby.

Po celou dobu, co jsem na veřejné scéně, nabízím a představuju nějaké formy řešení celospolečenských problémů. A pro mne a nás, co tu stojíme, není to nejdůležitější sedět ve Sněmovně, ale prosadit naše myšlenky.

A to se daří už tím, že ostatní strany postupně mnohé naše teze přejímají a zařadily je do svého volebního programu. V tomto ohledu už dlouho skrytě vítězíme.

Ještě loni byla myšlenka přímé demokracie podle mnoha politiků jen pro magory.

Dnes je už jasné, že velká část politických stran bude prosazovat referendum, přímé volby politiků a někteří dokonce i jejich odvolávání.

Našim hlavním trhákem voleb je převratný program změny celého českého politického systému směrem ke skutečné demokracii, to znamená na jiný standartní demokratický systém, kterým je přímá demokracie.

Jako první a jediní prosazujeme a přinášíme změnu, která by měla být zásadním zlomem v našich dějinách, stejným radikálním řezem jako bylo ustavení  Československé republiky v roce 1918 a jako převrat v roce 1989.

Parlamentní cestou chceme skoncovat se současným nedemokratickým režimem, který ovládá stranická oligarchie a usilujeme o prosazení skutečně demokratického systému, ve kterém nikoli jen podle jména, ale skutečně vládnou jeho občané.

Navazujeme na přání zakladatele první republiky Tomáše Garrigue Masaryka, který si přál, aby Československo bylo středoevropským Švýcarskem. A právě například ve Švýcarsku systém přímé demokracie již staletí funguje. Navazujeme také na ducha převratu v  roce 1989, kdy si lidé přáli skutečnou demokracii, stát který bude jejich, a v němž se budou cítit bezpečně.

Po dvaceti letech vidíme rozkradenou zemi vedenou vybranou elitou kmotrů, kteří zemi řídí bez ohledu na ty, kdo jsou skutečnými pány v naší zemi - tedy bez ohledu na její občany.

Naším cílem a motem naší kampaně je vrácení vlády do rukou těm, kterým vláda v naší zemi patří. Nám, všem občanům České republiky.  Jen tak vybudujeme spravedlivý a ekonomicky silný stát, který nebude dusit občany vysokými daněmi a který se o své občany v nouzi  bude umět dobře postarat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama