Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2019 15:48:00

NATO s Tureckem je paskvil, navrhněme jeho vyloučení

NATO s Tureckem je paskvil, navrhněme jeho vyloučení

Komentář na facebookovém profilu k postoji EU k turecké agresi v Sýrii

 Evropský parlament zablokoval přijmutí jakékoli rezoluce ohledně odsouzení invaze Turecka do syrského Kurdistánu. To je neuvěřitelný přístup! A je to "krásná" ukázka skutečného přístupu k lidským právům a demokracii v podání sluníčkářských europoslanců. Naše vlastenecká frakce Identita a demokracie (ID) prosazovala jako jediná přijetí rezoluce odsuzující tureckou invazi.

Podívejte se, co na to řekl přímo v plénu Evropského parlamentu europoslanec SPD MUDr. Ivan David, který odsuzující rezoluci jménem naší frakce navrhoval. Zapamatujte si, že PROTI hlasovali komunisté (členem je europoslankyně KSČM), zelení (členem jsou europoslanci Pirátů), socialisté, lidovci (členem jsou europoslanci KDU-ČSL, STAN, TOP09), Renew(členem jsou europoslanci hnutí ANO) i konzervativci (členem jsou europoslanci ODS). To je neuvěřitelné pokrytectví sluníčkářských europoslanců, kteří mají v europarlamentu bohužel většinu...

V souvislosti s útokem Turecka na syrský Kurdistán navštívil Turecko šéf NATO Jens Stoltenberg a po setkání s tureckým prezidentem Erdoganem řekl, že "Turecko má legitimní bezpečnostní obavy" a šéf NATO útok neodsoudil! A Babišova vláda ANO, ČSSD a KSČM místo toho, aby přístup NATO zkritizovala, tak servilně mlčí!

Stanovisko SPD je jasné a nelavírujeme jako ostatní strany a česká vláda. Turecko napadlo suverénní zemi. Bombarduje města obce a je víc než zřejmé, že má dva cíle - vyhladit Kurdy na severu Sýrie a současně je cílem osvobodit věznice, v nichž Kurdové vězní 12 000 teroristů z Islámského státu. první vězni se již dostali po invazi na svobodu. To vše za mlčení nebo souhlasu EU a NATO.

Turecká invaze do Sýrie, která je pokračováním porušování mezinárodního práva v této oblasti. Hnutí SPD považuje za jediné řešení pro Sýrii návrat k mezinárodnímu právu. Především je to odchod všech cizích armád, které jsou v Sýrii bez souhlasu vlády Sýrie a obnovení svrchovanosti Sýrie. Za druhé odzbrojení nelegálních ozbrojených skupin a důsledná likvidace islámských teroristů. Za třetí uznání autonomie pro Kurdy v rámci Sýrie.

Celý svět by měl nejen turecké zločiny odsoudit, ale měli bychom všichni udělat vše proto, abychom obyvatelům syrského Kurdistánu pomohli. To nejmenší je bojkotovat Turecko ekonomicky.

Až budete plánovat dovolenou, vyhněte se prosím zemi, která bombarduje cizí zemi a její občany jen proto, aby pomohla teroristům a vyvraždila Kurdy, což je největší národ světa, který nemá vlastní stát a samosprávu ve vlastní zemi, v níž žije po tisíce let.

I my svým postojem můžeme ukázat svůj názor - jak naší bezzubé vládě, tak Turecku. Nepodporujme ekonomicky režim, který páchá válečné zločiny.

Současná agrese Turecka na severu Sýrie je dovršením krachu politiky EU a USA v Sýrii. V plné nahotě se projevují důsledky rozvrácení mezinárodního práva a destabilizace regionu ,,takzvanými barevnými revolucemi", které USA a EU vyvolaly. Turecká agrese také musí každému říct, že NATO jako systém obrany demokratických států fakticky neexistuje.

Česká republika musí změnit svou politiku. Na bázi V4+ je třeba vytvořit bezpečnostní vazby mezi zeměmi střední Evropy. Pevné vazby společného hájení zájmů a suverenity ve střední Evropě to je životní zájem České republiky. Naše politika se musí odpoutat od plné závislosti na Berlínu, Bruselu a USA. Budou nás využívat, ale nebudou nás bránit. Turecko dlouhodobě okupuje část Kypru tzn. část země EU a nic se neděje. Pokračování současné naší politiky ohrozí osudově naši zemi. Společně mohou státy V4+ čelit hrozbám z východu i západu.

Je zřejmé, že svět je v pohybu a naše země musí začít jednat. NATO s Tureckem je paskvil, navrhněme jeho vyloučení. Je nutné přehodnotit řadu věcí v obraně České republiky a její zahraniční politiky a začít můžeme odvoláním odvoláním uznání Kosova. Přestaňme dělat blbce v cizích zájmech, vděku se nedočkáme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama