Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2013 10:29:09

Na rozdíl od ODS, nejdeme po moci. Naší prioritou je nastolení demokracie

Na rozdíl od ODS, nejdeme po moci. Naší prioritou je nastolení demokracie

Reakce na vyjádření ODS ústy Miroslavy Němcové, že naše hnutí Úsvit je nedemokratické a že s námi odmítají povolební spolupráci.

Můj názor je jasný: 

ODS, která tu 20 let zneužívala moc tak, ze se rozkradly biliony korun a lidé ztratili důvěru ve stávající systém by měla zalézt, zbavit se kmotrů jako hyena vší a pak se někdy možná vrátit do politiky. 

My, na rozdíl od ODS, nejdeme po moci. Naopak Úsvit je strana s jedinou prioritou a to je nastoleni demokracie. Tedy odebrání nekontrolované moci elitám a její vráceni občanům. Tomu se říká demokracie a právě demokracie je to, čeho se obzvláště stávající politické strany štítí. Pro ně je představa, že by nevládli oni, ale tzv. lůza z ulice, nepředstavitelná. Jenže ta z jejich pohledu "lůza" by nikdy nedovolila tunely, divoké nevýhodné privatizace národního majetku nebo rozkradení důchodového účtu. 

Běžní občané by samozřejmě party jako Dalík – Topolánek nebo Nečas - Nagyová ihned vyhodili od koryt, kde mlaskali bohužel až moc dlouho. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama