Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2021 5:45:00

Naše ústava musí stát nad předpisy firem vlastnících sociální sítě

Naše ústava musí stát nad předpisy firem vlastnících sociální sítě

Komentář na facebookovém profilu k cenzuře sociálních sítí


Ukazuje se nutnost přijmout zákon, který by sociálním sítím zakázal cenzurovat svobodu slova a přikázal dodržování Ústavy dané země. Společně s dalšími poslanci SPD i poslanci z dalších stran jsme předložili návrh zákona, který má zakázat cenzuru a zajistit svobodu slova na sociálních sítích. V SPD jsme schopni spolupracovat i s politiky jiných stran na dobrých řešeních. Vláda Andreje Babiše se ale postavila proti tomuto návrhu. Aspoň víme, na jaké straně pan premiér stojí. Vláda i strany tzv. demobloku nám řadu konstruktivních návrhů blokují. Vyřešit to mohou jen říjnové volby do Sněmovny a pokud získáme širokou podporu. Cenzuru prosazuje i Evropská unie. Čili v konečném důsledku pro obnovení svobody a demokracie musíme odejít z EU.

Stačilo by, aby majitelé sociálních sítí respektovali nadřazenost našich zákonů a našich ústavních principů nad vnitřními předpisy jejich firmy a jejich sociálních sítí. Každá firma podnikající v České republice přece musí respektovat naše zákony nebo regule EU, ať s nimi souhlasíme nebo ne. A například v naší Listině práv se naprosto jasně píše, že „cenzura je nepřípustná“. Naše ústava musí stát nad předpisy firem vlastnících sociální sítě!

Někteří lidé argumentují, že sociální sítě jsou soukromé vlastnictví a mohou si rozhodovat, jak chtějí… Tento argument je ale přece lichý, protože i když je například hospoda soukromé vlastnictví, tak musí hospoda dodržovat zákony země, a nemůže prodávat alkohol malým dětem. To samé platí u sociálních sítí a nemohou například propagovat dětskou pornografii. A pokud někdo na sociální síti porušuje trestní zákon, nechť to řeší orgány činné v trestním řízení nebo ať se to řeší v rámci občansko-právního sporu. Ale je přece nepřípustné, aby cenzora dělal soukromý provozovatel sítě. Či aby to dělaly některé pověřené politické neziskovky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama