Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2022 17:14:00

Nenechme se vtáhnout do konfliktu NATO a Ukrajiny s Ruskem

Nenechme se vtáhnout do konfliktu NATO a Ukrajiny s Ruskem

Komentář na facebookovém profilu k jednání o možné pomoci Ukrajině

 Vláda Petra Fialy plánuje pomoc Ukrajině proti Rusku. Nenechme se vtáhnout do konfliktu NATO a Ukrajiny s Ruskem! Ministerstva obrany, zahraničních věcí a další experti jednají o možné pomoci Ukrajině, řekl dle ČTK po čtvrtečním jednání s hejtmany novinářům premiér Petr Fiala. Česká republika podle něj musí hledat cesty, jak Ukrajině pomoci a podpořit současně snahu zamezit možné ruské agresi. Tento případný válečný konflikt může být vleklý a Česká republika by se prostřednictvím NATO neměla podle SPD do tohoto aktu nechat zatáhnout. Navíc může ještě mnohem zhoršit současnou energetickou krizi a ještě mnohem více zvednout ceny energií.

Zoufalou snahou ukrajinského establishmentu je v současné situaci pokus odvést pozornost od faktů, že země je zbídačená, rozkradená a vysávaná oligarchy a korupčníky. Právě proto ukrajinské politické a vojenské složky mají zájem válku s Ruskem vyprovokovat. NATO se také čím dále více blíží k hranicím Ruska a obavy Ruska z jeho rozpínavosti jsou proto do jisté míry oprávněné, navíc řada Rusů žijících na Ukrajině by také byla raději součástí Ruska.

Snahu Ukrajiny vyprovokovat válečný konflikt proto pokládáme za nebezpečnou a vysoce neodpovědnou. Jsme v SPD přesvědčeni, že NATO nesmí působit na Ukrajině a tím dále stupňovat napětí v oblasti. Není zájmem České republiky, aby v naší blízkosti začala válka, která způsobí další vlnu migrace a bezpečnostních rizik pro naše občany. Je potřeba vést dialog s Ruskem a spolupracovat na zmírnění napětí, a to i s ohledem na zajištění dodávky energií a nerostných surovin pro ČR. Občané Ukrajiny by si o své budoucnosti měli rozhodnout sami bez vnějších vlivů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama