Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2023 6:02:00

Neskutečná arogance moci

Neskutečná arogance moci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdávání trafik pětikoaliční vládou

 To je podle mého názoru neskutečné papalášství a rozdávání trafik a chrochtání u koryt. Zatímco se ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) chystá občanům zvyšovat brutálně daně a zdražovat elektřinu a teplo, platí na ministerstvu podle zjištění Práva svým bývalým kolegům z ODS až miliony korun za rady. A ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) podle Novinek rozdal statisícové smlouvy bývalým pirátským spolupracovníkům. Demisi. Neskutečná arogance moci!

Bývalý šéf komunikace ODS Tomáš Bartovský podle registru smluv uzavřel s ministerstvem financí (MF) smlouvu už loni. Celkem si má přijít až na 1,4 milionu korun bez DPH, a to díky dodatku, který rozšířil původní smlouvu a prodloužil její platnost do 31. prosince letošního roku. Za rady MF platí i exposlankyni ODS Lence Kohoutové, která má dvě smlouvy v součtu na více než na milion korun bez DPH. Ta přitom pracuje mimo to jako ředitelka domova pro zdravotně postižené Sulická.

Bartoš poskytl svým exkolegům na ministerstvu pro místní rozvoj (MMR) příležitostí k výdělku ještě víc. S analytikem Januszem Konieczným, který dřív pracoval pro pirátské poslance, už uzavřelo ministerstvo dvě smlouvy, každou na 500 tisíc korun bez DPH. Dvě smlouvy po 500 tisících bez DPH uzavřel s resortem také pirátský exposlanec Martin Jiránek. Na 700 tisíc korun bez DPH už uzavřel smlouvy s MMR pirátský ústecký zastupitel a ekologický aktivista Lukáš Blažej, který v roce 2021 neúspěšně kandidoval do Sněmovny.

Až půl milionu korun se pak Bartošovo ministerstvo zavázalo zaplatit bývalému asistentovi pirátského exposlance Františka Elfmarka, Jakubovi Brejšovi, za právní poradenství.

A ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) má mezi poradci například neúspěšnou kandidátku na prezidentku Danuši Nerudovou, která bude kandidovat v evropských volbách za STAN. Resort jí platí 500 korun na hodinu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama