Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2021 7:41:00

Očkovaní lidé nejsou bezinfekční a mohou covid-19 šířit

Očkovaní lidé nejsou bezinfekční a mohou covid-19 šířit

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti covidu.

 Vláda zvažuje tzv. rakouský model, který by pro neočkované a ty, kteří prokazatelně neprodělali covid, znamenal zapovězení přístupu do restaurací, na stadiony či na další místa, kde je nyní nutné prokazovat bezinfekčnost. Ve čtvrtek to potvrdila náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Koziar Vašáková… Neočkovaným by tak nestačil ke vstupu do restaurace, na stadion či na kulturní akci žádný test.

Přísnější opatření by podle premiérova vyjádření pro Blesk měla platit od pondělí 29. listopadu. „Zítra rozhodneme, že od 29. listopadu bude zásadní opatření o přístupu očkovaných a neočkovaných na různá místa,“ řekl Blesku premiér. Detaily vláda teprve upřesní po jednání s experty budoucí vládní koalice tvořené SPOLU a PirSTAN.

Odmítáme diskriminaci a segregaci neočkovaných! Je to protiústavní! Navíc očkování nechrání před infekcí covid-19 a očkovaní lidé nejsou bezinfekční a mohou covid-19 šířit! Proč je očkování vydáváno za prokázání bezinfekčnosti, když očkovaní se mohou covidem-19 nakazit a mohou ho šířit? Očkovaní lidé jsou i v nemocnicích a dokonce i na JIP! My jsme pro to, aby se nechal očkovat ten, kdo chce, a kdo nechce, aby nebyl do očkování nucen. 

Plošné zákazy nejsou řešením. Podle SPD je potřeba případná protiepidemická opatření zacílit výhradně lokálně a na rizikové skupiny občanů v souladu se zákonem na ochranu veřejného zdraví, a to prostřednictvím orgánů ministerstva zdravotnictví, konkrétně krajských hygienických stanic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama