Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2019 16:14:00

Odmítám sebechválu premiéra Babiše

Odmítám sebechválu premiéra Babiše

Komentář na facebokovém profilu k projevu premiéra Babiše v Poslanecké sněmovně k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě

 Odmítám sebechválu premiéra Babiše týkající se výsledků jeho vlády. Zvýšení platů a důchodů pohlcuje rapidní nárůst cen. Veřejné finance se propadají v polovině roku 2019 do rekordního více než 50 miliardového deficitu. Kvůli neuváženým krokům vlády je správa státu stále dražší. Pokračuje zvýhodňování nepřizpůsobivých. Vláda zásadním způsobem neřeší nesmyslnou formu inkluze ve školství a neřeší koncepčně podporu mladých rodin s dětmi a otázku financování důchodů. Katastrofální je zahraniční politika státu, která je plně ve službách EU.

Tento stav vlády je důsledkem politiky premiéra Babiše, který se snažil sedět na dvou židlích. Koalice s ČSSD slouží zájmům Bruselu a nemá důvěru občanů. Pokud bude Andrej Babiš v této politice pokračovat, zmaří naděje voličů na zásadní změnu politiky. Hnutí SPD prosazuje zásadní změnu vlády, odchod ČSSD z vlády a jmenování vlády odborníků nominovaných vítězem voleb hnutím ANO. Takovou vládu podpoříme za předpokladu dohody nad prosazením programových návrhů hnutí SPD. Bez podpory 78 poslanců hnutí ANO není možné v současném složení Sněmovny složit vládu.

Za nehoráznost považuje hnutí SPD úvahy o zvýšení ceny dálničních známek. Jde o další pokus, jak fakticky více zdanit občany a získat peníze od lidí. Stav dopravní infrastruktury je strašný a cesta po našich dálnicích a silnicích připomíná horor. Průjezdy měst jsou kalamitní a provází je kolaps. Opravy probíhají nekoncepčně a stejné úseky se spravují opakovaně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama