Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2013 11:44:06

Pachatel se sám zbavil práva na ochranu osobnosti tím, že spáchal trestný čin

Pachatel se sám zbavil práva na ochranu osobnosti tím, že spáchal trestný čin

To je zase Kocourkov, nestačím zírat. Obec Kravaře na Českolipsku musí kvůli rozhodnutí Úřadu pro ochranu osobních údajů zaplatit pokutu 30 tis. Kč, neboť na svém webu zveřejnila jména obecních zlodějů.

Můj názor je jasný, myslím, že se pachatel trestného činu sám zbavil práva na ochranu osobnosti tím, že spáchal nějaký trestný čin. 

Tady přece převažuje jiný veřejný zájem a to je právo na informace, to znamená vědět, kdo v obci krade, je pro její obyvatele důležité i z důvodu ochrany majetku, na který mají ústavou dané právo.

Právo oběti kriminálníků musí být přece vždy nad právem toho, kdo cizí práva porušuje. Zdravý rozum tedy říká, že každý soud by měl dát Kravařanům za pravdu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama