Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2021 14:08:00

Petice proti povinnému očkování

Petice proti povinnému očkování

Komentář na facebookovém profilu k povinnému očkování.

 Jednu z petic proti povinnému očkování podepsalo podle iDnes.cz zhruba 770 lékařů a dalších zhruba 18 tisíc lidí. Vidíme, že i část odborné veřejnosti se proti povinnému očkování staví. Hnutí SPD odmítá povinné očkování jako takové včetně vybraných profesních i věkových skupin a odmítáme i diskriminaci neočkovaných. Nemáme ale nic proti tomu, když se dobrovolně někdo nechá naočkovat. Má to být svobodná volba bez nátlaku.

Vidíme, že covid.19 mohou šířit i očkovaní. Navíc neznáme dlouhodobé následky očkování a tyto látky nejsou z dlouhodobého hlediska vyzkoušené. Podobně, když má někdo dostatek protilátek, může mu očkování způsobit zdravotní komplikace a u očkování jsou i dle údajů Státního úřadu pro kontrolu léčiv SÚKL podezření na úmrtí. Jsem, rád, že petice proti očkování podepisují lékaři, i když běží mediální masáž a i když to pro ně může znamenat profesní dehonestaci. Hnutí SPD rozjelo vlastní petici. Najdete ji ZDE.

Text petice SPD: My, níže podepsaní občané, na základě svého práva vyplývajícího z Ústavy a z článku 18 Listiny základních práv a svobod, žádáme vládu České republiky:

1) zajistit, aby občané České republiky nebyli žádným způsobem nuceni k očkování proti COVID-19 a aby pro žádnou skupinu občanů ČR nebylo toto očkování stanoveno jako povinné,

2) konkrétně zajistit, aby orgány státní správy nediskriminovaly občany České republiky, kteří nejsou očkováni, a aby k podobnému nediskriminačnímu postupu vyzvaly i orgány územní, profesní i zájmové samosprávy a zaměstnavatele obecně,

3) zajistit, aby byla uznávána přítomnost protilátek proti COVIDu-19 v krvi osob, které si nechají takové protilátky zjistit, a to rovnoprávně s těmi, kteří absolvovali očkování proti COVIDu-19 nebo jsou negativně testovaní na COVID-19.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama