Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2020 21:43:00

Podali jsme do Sněmovny návrh na zrušení koncesionářských poplatků

Podali jsme do Sněmovny návrh na zrušení koncesionářských poplatků

Komentář na facebookovém profilu ke koncesionářským poplatků,

To je nehoráznost. Rada Českého rozhlasu zvýšila plat generálnímu řediteli Renému Zavoralovi od 1. září plat o 20 procent ze současných 160 000 na 192 000 korun! Tak tohle musí občané povinně platit z koncesionářských poplatků! Hnutí SPD již přišlo s konkrétním konstruktivním řešením. Podali jsme do Sněmovny návrh na zrušení koncesionářských poplatků České televizi a Českého rozhlasu. Navrhujeme transformaci na státní příspěvkovou organizaci pod kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu. Podpořte prosím SPD ve volbách, ať mame větší sílu na š program prosadit.

Také připomínám, že náměstci v Českém rozhlasu dostávali statisícové odměny a jejich roční příjmy byly i téměř tři miliony korun! To je neuvěřitelné! Po pěti letech soud rozhodl, že Český rozhlas musí zveřejnit, jaké jeho manažeři dostávají odměny. Náměstci dostávali statisícové odměny a jejich roční příjmy byly i necelé tři miliony korun. To znamená, že průměrně si mohli přijít až na čtvrt milionu měsíčně. Nehorázné odměny brali především náměstci, ale i šéfredaktoři. Tak tohle musí občané povinně platit z koncesionářských poplatků!

Hrubá mzda náměstka Svobody dělala za rok 2014 téměř tři miliony dvě stě tisíc. A to v rozhlase nepracoval ani celý rok, ale pouze do června. I další lidé tam brali téměř třímilionové odměny!

Hrubá mzda šéfredaktora Radiožurnálu Jana Pokorného za rok dělala dohromady 1 284 597 korun. Také on měl k dispozici služební auto k soukromým účelům.

Miroslav Dittrich z Dvojky v roce 2014 dohromady dostal 1 165 000 korun. Šéf stanice Vltava si v roce 2014 přišel na 1 083 217 korun. Hrubá mzda Daniela Rause, který vedl stanici Plus činila 973 331 korun.

Pochybnosti o fungování Českého rozhlasu vznesla v minulosti už i dozorčí komise Rady ČRo. „Poradenské služby byly užívány v nepřiměřené výši a o jejich účelnosti lze v některých případech vážně pochybovat,“ konstatovala.

Zatímco České televize má rozpočet sedm miliard, v případě veřejnoprávního rozhlasu je suma třetinová.

Vysoké částky ale dostával na odměnách i předchůdce Zavorala Petr Duhan. Tomu Rada ČRo přidělila 480 tisíc za druhé pololetí roku 2013, 456 tisíc za první polovinu roku 2014 a 288 tisíc korun za druhou polovinu roku 2014.

Hlavním příjmem Českého rozhlasu i České televize jsou koncesionářské poplatky. Platí se měsíčně 45 korun za rozhlas a 135 korun za televizi.
Český rozhlas neustále kritizuje a pomlouvá Tomia Okamuru a SPD za naše protiislámské postoje a například moderátor Radko Kubičko nás za to ve vysílání označil jako extremisty. Co si to rozhlas i tento moderátor dovoluje, když jsou placení také více než půl milionem voličů SPD za to, aby byli dle zákona vyvážení!

Na stanici Český rozhlas plus je neustále propagován multikulturalismus, globalismus a probruselské názory a zároveň pomlouváno vlastenectví. A dávají prostor islamistům a teroristům, kteří ohrožují bezpečnost našich občanů! Například Sámeru Shehadehovi, který se přiznal k podpoře teroristických skupin.

Hnutí SPD již přišlo s konkrétním konstruktivním řešením. Podali jsme do Sněmovny návrh na zrušení koncesionářských poplatků České televizi a Českého rozhlasu. Navrhujeme transformaci na státní příspěvkovou organizaci pod kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu.

Sledujte naše nové weby www.tomio.cz a www.spd.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama