Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2022 12:09:00

Senátoři jsou zadarmo drazí a zcela odtržení od reality

Senátoři jsou zadarmo drazí a zcela odtržení od reality

Komentář na facebookovém profilu k odsouzení práce ombudsmana Stanislava Křečka Senátem

 Senát, ve kterém má většinu vládní koalice Petra Fialy (ODS), opět ukázal svoji absolutní zbytečnost. Místo, aby řešili pomoc lidem se zdražováním, což senátory bohužel vůbec nezajímá, tak tento týden přijal Senát po debatě usnesení, ve kterém odsuzuje práci ombudsmana Stanislava Křečka za to, že Křeček pravdivě pojmenoval problematiku nepřizpůsobivých. Terčem kritiky senátorů bylo mimo jiné Křečkovo prohlášení z loňského ledna, podle něhož někteří Romové mají problémy s bydlením ne kvůli diskriminaci, ale kvůli tomu, že „devastují bytový fond a přeměňují část obcí ve vyloučené lokality“. Pozornost vzbudil ombudsman i reakcí na vyjádření ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. „Pomáháme, jak můžeme, na úkor vlastních občanů, a ještě se máme nechat urážet," napsal Křeček na sociálních sítích.

Senát ve svém usnesení konstatuje, že “veřejný ochránce práv pronáší předsudečné, xenofobní čí jinak xenofobní výroky…”. Co k tomu dodat? Myslím, že jsou senátoři s těmito názory doslova zadarmo drazí a zcela odtržení od reality běžného občana.

Veřejný ochránce práv (ombudsman) Stanislav Křeček na usnesení Senátu správně zareagoval: “Vypadá to tak, že právo, na kterém stojí demokracie, totiž právo vyjadřovat se v občanském životě k problémům společnosti, některým začíná vadit už i u ombudsmana...“

Křeček označil senátní usnesení za pokus omezit právo vyjadřovat se. Ano, vládní koalice se snaží zavádět názorovou cenzuru a jak víme, premiér Fiala dokonce letos vyzval občany, aby se vzájemně udávali, pakliže někdo bude mít jiný názor než ten jediný správný v souladu s vládní linií. Křeček ve vystoupení před senátory uvedl, že není možné ignorovat realitu, jakkoli je nepříjemná a ostudná. „Pokud by nezávislý veřejný ochránce práv neměl možnost sdělovat, co občané denně vidí kolem sebe, pak by to s naší úrovní demokracie bylo ještě horší, než si mnozí občané myslí,“ uvedl. „Názory mohou být různé, ale ať mi někdo řekne, kde neříkám pravdu,“ dodal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama