Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2021 20:09:00

Sluníčkáři si asi přejí, abychom chodili pěšky

Sluníčkáři si asi přejí, abychom chodili pěšky

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti zachování soběstačnosti

Hovoří se o takzvaném Resetu. Mnozí vítají, že bude „bezuhlíková“ energie a ekonomika. To je Zelený úděl Evropské unie, který nás bude stát biliony korun a celou EU biliony eur. To je cesta do pekel a může nás to zničit. Babišova vláda to bohužel podporuje. EU nepomáhá, ale škodí. Musíme co nejdřív o

dejít z EU, aby nás toto nepotopilo. Bude to likvidovat energetiku i průmyslu. Položí to automobilový průmysl. S elektroautem daleko nedojedete, bude velmi drahé a nebude dostatek dobíjecích míst. Už nyní obnovitelné zdroje energie způsobují black-outy. Ve Švédsku vyzývali občany, aby kvůli tomu méně luxovali. To je cesta do pravěku. Velký zelený skok Mao Ce-Tunga. Zelení, Evropská unie, Piráti a jiní sluníčkáři si asi přejí, abychom chodili pěšky.

Kvůli odporu k Rusku a Číně teď Demoblok blokoval dostavbu Dukovan. Když je nedostavíme, budeme mít problém s energetikou. Jsem pro to, aby v tendru bylo co nejvíce zemí, aby byla co největší konkurence, co nejnižší cena a co největší zapojení českých firem. Když se vyřadí Rusko a Čína, konkurence bude menší a cena větší.

Musíme zachovat naši soběstačnost, kde to jde. Lze očekávat, že bude ekonomická válka s Čínou. Takže outsorcing není správné řešení. Víme, jak to dopadlo v průmyslových centrech USA. Také vidíme, že v době krize, jako je ta pandemická, se „služeb“, na které se kladl důraz, nenajíme. V základních komoditách v průmyslu i zemědělství musíme být soběstační. Musíme chránit české firmy a český průmysl.

Naprosto odmítáme euro, je nutné zachovat českou korunu. Naši oponenti křičí, že to, co navrhujeme, je neproveditelné. Neříkají pravdu. Lze to, pokud ČR a česká politika přestane sloužit zájmu nadnárodních korporací. Naším cílem musí být ukončení současné podoby evropské integrace, vystoupení z EU a budování nových vztahů mezi evropskými národními státy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama