Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2018 21:23:00

Tady to máte černé na bílém

Tady to máte černé na bílém

Komentář na facebookovém profilu k hlasování o zmrazení platů ústavních činitelů

 Ve sněmovním rozpočtovém výboru se hlasovalo o mém návrhu, aby se zamrazily platy všech ústavních činitelů včetně poslanců až do konce roku 2021. A nikdo z poslanců jiných stran náš návrh NEPODPOŘIL. Piráti a hnutí ANO navrhují, aby se platy politiků zvýšily od 1.1.2019 o 10 procent. A ostatní podle všeho podporují současné znění zákona, které by navýšilo platy ještě více.

Poslanci SPD jsou tedy ve Sněmovně zcela osamoceni v tom, že prosazujeme nulové navýšení, jelikož jsme přesvědčeni, že platy politiků není třeba jakkoli zvyšovat. O mém návrhu na zamrazení platů politiků a soudců bude během měsíce hlasovat ještě jednou celá Sněmovna.

Ale již nyní je bohužel jasné, že kvůli hlasům Pirátů, ANO, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, ODS, TOP09 a STAN můj návrh neprojde. Speciálně u Pirátů a hnutí ANO vidíte, jak jinak mluví a jak jinak ve skutečnosti hlasují. Zapamatujte si to.

My v hnutí SPD naopak navrhujeme, aby se ušetřené peníze za zvyšování platů politiků použily na zvýšení nejnižších důchodů a na vyšší podporu zdravotně postižených lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama