Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2019 15:36:00

Vláda si chce došlápnout na slevové akce v supermarketech

Vláda si chce došlápnout na slevové akce v supermarketech

Komentář na facebookovém profilu ke kroku vlády, který údajně povede ke zrušení slevových akcí v supermarketech

V tisku se objevily informace, že vláda ANO, ČSSD a KSČM předkládá návrh zákona, ve kterém by se velkým řetězcům zakazovalo, aby nabízely slevové akce pro zákazníky. Pokud by tomu tak bylo, tak se někdo asi zbláznil a hnutí SPD proti tomu bude tvrdě vystupovat. Uvidíme, co z mezirezortního řízení nakonec vzejde...

Každopádně i v souvislosti s tím, že současná vláda skokově zvyšuje spotřební daně a další poplatky, zavádí nové daně, tak bude v obchodech díky vládě ANO, ČSSD a KSČM opět nepochybně dráž.

Pokud jde o samotné slevové akce, tak jsme samozřejmě pro boj s nekalými praktikami, kdy například obchodník před slevou výrazně uměle zvýší cenu, aby pak sleva vypadala percentuálně velmi vysoká. Nebo samozřejmě je jasný podvod, pokud je na letáku či cenovce avizovaná sleva, ale u kasy je naúčtována plná cena. To ale musí kontrolovat Česká obchodní inspekce (ČOI).

Ale poskytování slev je přece normální obchodní nástroj, který může mít různé účely. Například nalákat nové zákazníky, nižší cenou zpropagovat nový typ zboží, zbavit se „ležáků“, které nejdou na odbyt a uvolnit si sklady, či prodat zboží, kterému končí spotřební lhůta.

Zakazovat slevové akce v principu je jednak proti svobodě podnikání a jednak je to proti zájmům spotřebitelů a také sociálně slabých občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama