Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2020 19:05:00

Vláda zbytečně utrácí desítky miliard

Vláda zbytečně utrácí desítky miliard

Komentář na facebookovém profilu k možnostem úspor ve státním rozpočtu

 Vláda bohužel nehledá úspory ve zrušení plateb solárním baronům, nepřizpůsobivým, politickým neziskovkám atd. Poslanci za SPD podpořili minulý týden na schůzi Sněmovny prodloužení nouzového stavu požadovaného Vládou ČR z důvodu opatření na zamezení šíření nákazy koronaviru (COVID-19) pouze na nezbytně nutnou dobu. Před vlastním hlasováním naši poslanci žádali jasné vysvětlení, k čemu chce vláda nouzový stav využít. Při další schůzi jsme podpořili pouze ty návrhy vlády, které umožní rozšíření okruhu adresné státní pomoci pro živnostníky, malé firmy a zaměstnance pro jejich udržení na pracovním trhu bez finančních a materiálních ztrát.

Dále jsme podpořili návrhy na pomoc lidem v exekucích, na odklady hypoték a nájmů pro občany zasaženými nouzovým stavem. Naopak jsme nepodpořili vládní návrh, na základě kterého budou moci v České republice vykonávat lékařské povolání lidé ze zemí mimo EU bez odpovídající kvalifikace.

Vláda však tento návrh prosadila hlasy svých poslanců. Vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM bohužel stále nevyužívá možnost úspor ve státním rozpočtu v době nouzového stavu a zbytečně utrácí desítky miliard korun. Mezi nejvýznamnější patří zrušení plateb solárním baronům, zrušení daňových výjimek a úlev pro nadnárodní korporace, omezení byrokracie na úřadech, skončení dávek pro nepřizpůsobivé či ukončení financování politických neziskovek.

Budeme spolupředkladateli pozměňovacího návrhu, ve kterém všechny exekuce v původní částce do 1 500 korun, které jsou starší než 3 roky (platba za odvoz odpadu, pokuta za černou jízdu v MHD apod.), mohou dlužníci vyřešit tak, že zaplatí 1 000 korun exekutorovi a 500 korun věřiteli a zbylou částku platit nemusí. A tímto způsobem můžeme vyřešit až milion exekucí v ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama