Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.07.2021 19:38:00

Vlastenectví je dnes sprosté slovo

Vlastenectví je dnes sprosté slovo

Projev na facebookovém profilu na sjezdu Českého svazu bojovníků za svobodu

 Právě jsem vystoupil na celostátním sjezdu Českého svazu bojovníků za svobodu, což je mimo jiné hlavní organizátor připomínkových akcí po celé republice v souvislosti s událostmi během 2. světové války. Souhlasíte s mými slovy?

Vážené dámy a pánové, milí přátelé, prožíváme dobu, kdy svoboda se stává prázdným slovem a ve skutečném životě je stále více a více potlačovaná. Přišli jsme o svobodu slova, o svobodu názoru, a dnes už nemáme ani svobodu volně dýchat anebo cestovat. Uběhlo 76 let od osvobození Československa a německé okupace, ale zdánlivě paradoxně té svobody nepřibylo, ale střípek po střípku nám zase uniká. Práce a poslání vás, vážení zástupci Svazu bojovníků za svobodu, má stále velkou nadčasovou a nenahraditelnou hodnotu. Vím, že jak Svaz, tak jednotliví členové, se potýkají s účelovou dehonestací a pomluvami. I to patří nesvobodným režimům, které názorové oponenty nejprve zdiskreditují a pak je ekonomicky likvidují.

Mluvit pravdu třeba o tom, kdo nás osvobodil od německé okupace, se dnes nenosí - vlastenectví je dnes sprosté slovo a chtít, aby se Česká republika zase stala suverénní svobodnou a svrchovanou zemí, je podle establishmentu politický extrémismus. A naopak z fašistů a nacistů se stávají „milí krajané“ a největším nepřítelem Evropy není nacistický nacionalismus, ale národní svrchované státy. A tak se nemůžeme divit, že čeští politici, například z KDU-ČSL, ČSSD a TOPO09, jezdí do Německa na srazy sudetoněmeckého landšmanšaftu, a v Čechách pak bourají sochy těch, kdo německé fašisty z naší země vyhnali.

Vážení a drazí přátelé, z celého srdce Vám děkuji za odvahu říkat pravdu, za odvahu postavit se čelem organizované nenávisti a lži. Děkuju Vám, že nám všem dáváte přiklad, že za svobodu má smysl bojovat vždy a všude. Čest vaší práci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama