Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2023 22:27:00

Zákaz dovozu obilí z Ukrajiny? Pět zemí pro. My zase proti

Zákaz dovozu obilí z Ukrajiny? Pět zemí pro. My zase proti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákazu dovozu obilí z Ukrajiny.

 Polsko, Bulharsko, Maďarsko, Rumunsko a Slovensko podporují návrh na prodloužení zákazu dovozu obilí z Ukrajiny do svých zemích do konce letošního roku. Informovala o tom ČTK. Jen naše Fialova vláda kašle na zdraví českých občanů (potvrzené nadměrné množství pesticidů v obilí z Ukrajiny na Slovensku) a na zájmy českých zemědělců a k této iniciativě se nepřipojila. Podporuje je ji dokonce i Polsko, které jinak silně podporuje Ukrajinu...

Na dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU, hlavně obilovin a drůbežího masa, si stěžují i čeští zemědělci. Podle Agrární komory i Zemědělského svazu mají zemědělci přebytky z loňské produkce a může hrozit, že nebudou mít kam uskladnit letošní úrodu. Podle komory by Česko, stejně jako Polsko nebo Slovensko, mělo zavést na dovoz některých komodit embargo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama