Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2020 15:05:00

Zatímco lidé umírají, Kalousek řeší, zda splníme závazky vůči NATO

Zatímco lidé umírají, Kalousek řeší, zda splníme závazky vůči NATO

Komentář na facebookovém profilu k odmítnutí TOP 09 podpořit státní rozpočet s navýšeným deficitem

 Zatímco v České republice již lidé umírají na onemocnění způsobené koronavirem, Miroslav Kalousek řeší, zda naše země splní v rozpočtu závazky vůči NATO. A kvůli tomu, že ne, tak TOP 09 odmítla podpořit aktualizovaný rozpočet s navýšeným deficitem... To myslí to NATO, které nechalo Evropu a Řecko na holičkách při migrační krizi? To má na mysli to NATO, které nepomohlo Řecku, když ho de facto napadlo Turecko? To má na mysli to NATO, jehož členem je islamistické Turecko, které podporuje džihádismus? To myslí to NATO, které podporou intervencí USA podporuje islámský extremismus? My se chováme konstruktivně – na rozdíl od pana Kalouska, který podle našeho názoru hájí akorát tak zájmy Bruselu, Berlína a Washingtonu.

„Dovolím si shrnout tři priority novely státního rozpočtu: první je účinná podpora velkým firmám, druhá dokončení likvidace živnostníků a třetí je zpochybnění našich spojeneckých závazků v NATO,“ konstatoval v ČT Kalousek.

Hnutí SPD rozpočet podpořilo s tím, že bude požadovat, aby se hledaly úspory v tom, že se nebudou dotovat politické neziskovky, nepřizpůsobiví, zahraniční mise, solární baroni či předražené zakázky.

Také požadujeme mnohem větší pomoc a úlevy pro občany i zasažené podnikatele a živnostníky.

K vládě máme výhrady, ale chováme se konstruktivně. Na rozdíl od pana Kalouska, který podle našeho názoru hájí akorát tak zájmy Bruselu, Berlína a Washingtonu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama