Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2021 18:49:00

Zdá se, že Piráti jsou neo-komunisté, schovaní v liberálním hávu

Zdá se, že Piráti jsou neo-komunisté, schovaní v liberálním hávu

Komentář na facebookovém profilu k inklinaci Pirátů k marxismu

 Místopředseda pirátské mládeže Radek Holodňák, který vymyslel její nový genderově neutrální název Mladé pirátstvo, je nadšený marxista. Holodňák dle serveru Expres na svém Facebooku pořádá čtení z knihy Karla Marxe, jejíž nové vydání zařizoval, hlásí se k socialismu a mluví o víře ve vítězství pracujícího lidu. Ani nás to nepřekvapuje, když předseda Pirátů Ivan Bartoš se fotí s vlajkou Antify, která má kořeny v komunistickém stalinistickém hnutí. Vše svědčí tomu, že Piráti jsou neo-komunisté schovaní v liberálním hávu.

Holodňák dělá asistenta pirátskému poslanci Františku Navrkalovi. „Mladí Piráti je název značně neinkluzivní. V souladu s emancipačními a demokratizujícími trendy bychom měli usilovat o genderově neutrální název, který nebude působit tak, jako že jde jen o mužský spolek,“ psal Holodňák na pirátském fóru.

„Čím dříve uděláme takovéhle změny, tím lépe, protože až se v budoucnu staneme slavnou masovou organizací s desetitisíci členy a členkami, pak by se to už měnilo hůř. (...) Myslím, že pirátky a nebinární členové/členky strany si zaslouží víc. Navíc tím získáme další výhodu další profilace proti ostatním stranám. Dáme jasně najevo, že jsou u nás vítány i ženy a nebinární osoby,“ nechal se také slyšet.

Silně komunistická rétorika u sedmadvacetiletého piráta není překvapením. Na jeho sociálních sítích se to hemží podobiznami Karla Marxe, který je očividně Holodňákovým vzorem. V diskuzích pod fotkami srpů a nejrůznějších komunistických ideologů o sobě píše jako o člověku, který „šňupe komunismus“ a věří „v nevyhnutelné vítězství pracujícího lidu“. O jeho náklonnosti ke krajní levici svědčí triko s logem organizace Antifa a jménem Michaila Bakunina, ruského revolucionáře a ideologa anarchismu.

Že jde zřejmě o nadšence, se kterým toho Pirátská strana nemá mnoho společného? Nenechte se zmýlit! Radek Holodňák je jejím členem už od roku 2012.

„Je zakládajícím členem místního sdružení Pirátů v Žatci, v němž působil jako předseda a místopředseda. Od března 2013 působil v mediálním odboru strany. V průběhu roku 2014 zastupoval vedoucího mediálního odboru. V průběhu let 2015-2016 byl členem předsednictva krajského sdružení Ústeckého kraje,“ píše se o něm na pirátských webových stránkách.

Ani nás to nepřekvapuje, když předseda Pirátů Ivan Bartoš se fotí s vlajkou Antify, která má kořeny v komunistickém stalinistickém hnutí. „Ivan Bartoš není a nikdy nebyl členem organizace Antifa. Vlajku, kterou vlastní, koupil v berlínské čtvrti Kreuzberg a považuje ji za historický symbol odporu německé společnosti proti nastupujícímu nacismu ve 30. letech.“ Takže se Bartoš dle svých slov fakticky hlásí ke komunistické Antifě.

Moderní hnutí Antifa je odvozeno od skupiny Antifaschistische Aktion (Antifašistická akce) založené v květnu 1932 stalinistickými vůdci Komunistické strany Německa. Skupina byla založena za účelem boje proti fašistům, což je termín, který tato skupina používala k označení všech ostatních pro-kapitalistických politických stran v Německu. Primárním cílem Antifašistické akce bylo zrušení kapitalismu. Skupina měla více než 1 500 zakládajících členů a poté, co se v roce 1933 dostali k moci nacisté, přešla do ilegality. Zdá se, že Piráti jsou neo-komunisté schovaní v liberálním hávu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama