Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2024 11:09:00

Značná část občanů pracuje v montovnách s nízkou přidanou hodnotou

Značná část občanů pracuje v montovnách s nízkou přidanou hodnotou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke mzdám.

 Všichni zaměstnanci včetně živnostníků si zaslouží za svou práci adekvátní finanční ohodnocení. Naši pracující občané jsou ve srovnání se státy na západ od nás placeni třetinově, a vžil se proto pro ně název „pracující chudoba“. Značná část občanů pracuje v montovnách s nízkou přidanou hodnotou, za mzdy, které jim nestačí na důstojný život a tato platová divergence je navíc umocněna neustále vzrůstajícími cenami potravin a energií. Tyto nízké mzdy jsou navíc udržovány dovozem zahraničních pracovníků převážně z Ukrajiny na místa s nízkou kvalifikací. Jsme kolonií západu.

Ukazuje to i výše průměrné mzdy v ČR ve srovnání se západem. Pokud jde o srovnání, v roce 2020 činila průměrná mzda v Česku 34 835 korun, v Německu 103 tisíc korun a v Rakousku 115 tisíc korun.

Česká republika je bohužel v pozici ekonomické kolonie EU, Západu a Německa. Svědčí o tom nejenom obrovský vývoz kapitálu z naší země, to, že zde je rezervoár levné pracovní síly pro západní nadnárodní korporace a naši lidé nedostávají mzdu, ale almužnu, to, že máme horší kvalitu potravin od stejných dodavatelů než lidé na Západě, likvidace našeho zemědělství, ale i to, že podobně jako z kolonií se od nás vyváží nezpracované suroviny bez přidané hodnoty.

Hnutí SPD chce podporovat český kapitál, tedy české podniky vlastněné českými občany. Je rovněž potřeba si došlápnout na nadnárodní korporace, které zde platí minimum daní a svůj zisk vyvádí do svých centrál v zahraničí.

Pokud nechcete, abychom byli kolonií Západu, který nás vykořisťuje, a pokud chcete, aby naše země byla opět naše, podporujte prosím hnutí SPD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama