Václav Riedlbauch

Zesnul dne 3.11.2017
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2010 12:00:00

Tři varianty řešení vedení NG

Tři varianty řešení vedení NG

Informace k výběru generálního ředitele NG v Praze.

Tiskový servis Ministr kultury Václav Riedlbauch včera (4. 5.2010) v užší konzultační skupině diskutoval možnosti, které vzešly z výběrového řízení na post generálního ředitele Národní galerie v Praze. Z výsledků jednání vzešly tři varianty řešení, které se nyní vyhodnocují. Finální rozhodnutí by mělo padnout v nejbližších dnech.

„Výběrové řízení tentokrát skutečně nabídlo kvalitní kandidáty, kteří mají o vedení Národní galerie velmi konkrétní představy. Jejich návrhy jsem pečlivě prostudoval, s pěti ze sedmi účastníků konkurzu jsem se na základě jimi předložených projektů také osobně setkal," řekl ministr kultury Václav Riedlbauch.

Ze včerejšího jednání na úrovni Ministerstva kultury a některých členů výběrové komise vyplynuly tři možné varianty řešení, jejichž efektivitu nyní musí ministerstvo vyhodnotit. „Abych předešel dalším spekulacím, které se kolem konkurzu objevují, dopředu říkám, že se nejedná o tři různá jména kandidátů výběrového řízení. V tuto chvíli hledáme cestu co nejefektivnějšího skloubení role umělecké a role manažerské, které musí být ve vedení galerie zastoupeny obě. Jedná se jinými slovy o zvažování možností, jak oba tyto aspekty do výsledku řízení promítnout, rozhodujeme o širším vedení instituce," vysvětluje ministr kultury.

Na nově příchozího generálního ředitele NG budou podle ministra čekat mnohá velmi zásadní rozhodnutí o další perspektivě této instituce, o její budoucí podobě a následně i transformaci současného modelu řízení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama