Václav Šlajs

  • SOCDEM
  • Plzeňský kraj
  • Kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2014 6:31:00

Hasiči jsou stabilizačním prvkem rozvoje kraje, ochrany a bezpečnosti

Hasiči jsou stabilizačním prvkem rozvoje kraje, ochrany a bezpečnosti

Hasiči převzali od hejtmana pamětní medaile

Dvacet příslušníků Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje ocenil ve středu 17. 12. 2014 hejtman Václav Šlajs. Mezi oceněnými byl například Jaroslav Švarc, který byl jedním ze zachránců malého chlapce, který se topil v bahně vypuštěného Drahotínského rybníka.

Pamětní medaili hejtmana Plzeňského kraje a děkovný list obdrželo z rukou hejtmana Václava Šlajse dvacet profesionálních hasičů Plzeňského kraje jako ocenění za jejich práci. Plzeňský kraj takto oceňoval hasiče vůbec poprvé, stejně jako policisty v minulém týdnu. Hejtman při slavnostním oceňování na Krajském úřadě Plzeňského kraje poděkoval hasičům za jejich práci a také zmínil jejich důležitost pro stabilitu a rozvoj regionu. „Jste jistým stabilizačním prvkem rozvoje kraje, ochrany a bezpečnosti. Velmi si vážím vaší nelehké práce," uvedl Václav Šlajs.

Hasiči byli oceněni na návrh ředitele Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Františka Pavlase, který zmínil důležitost finanční podpory ze strany Plzeňského kraje. „Práce hasičů je složitá a bez finanční pomoci se neobejdeme. Jsem proto rád, že Plzeňský kraj výrazně podporuje bezpečnost v regionu, a to nejen finančně," řekl ředitel HZS PK František Pavlas.

Mezi oceněnými příslušníky byl také například bývalý příslušník HZS podniku Škoda Plzeň Jaroslav Švarc, který svou pohotovou reakcí zachránil život malého chlapce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama