Věra Říha

  • ANO 2011
  • Teplice
  • městská radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2017 2:32:58 - vašesvědomí

Jaký máte vztah k Česku?

Z toho vašeho zpupně nepřechýleného příjmení se dá soudit, že váš vztah k rodnému jazyku, je-li jím tedy Čeština, je přinejmenším neuctivý. Jak pak chcete ve vší úctě ke svému postavení a bez zpupné arogance moci, zastupovat občany této země? To se přece vzájemně vylučuje, tak co na to to, co by mělo být v tom mezi ušima - svědomí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2018 11:21:26 - Věra Říha
Dlouho jsem váhala, zda vůbec můj čas stojí za to odpovědět na otázku někomu, kdo zůstává v anonymitě a představí se jako vašesvědomí. Hlavní funkcí příjmení je odlišit jedince od ostatních, proto vlastně příjmení kdysi vznikla. Příjmení Říha vzniklo počeštěním řeckého Gregorios, dnes je natolik běžné, že touto formou se vracím k původnímu účelu příjmení. Určitě si mne lépe vybavíte v tomto spojení. Mohu demonstrovat například příjmení Svobodová má v Česku přes 26 tisíc žen, zato Petra Svoboda je jedna jediná. Stejné je to s Emmou Smetana či s Věrou Říha.
Vztah ke své zemi, rodnému městu i českému jazyku mám hodně nadprůměrný. Jsem opravdový patriot. Kdyby měl každý takový vztah k místu, kde žije, myslím, že by na světě bylo dobře.