ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2015 22:05:00

Jednání vlády ve středu 24. června

Jednání vlády ve středu 24. června

Členové vlády ve středu 24. června 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

 • Přípravu státního rozpočtu České republiky na rok 2016 a střednědobého výhledu na léta 2017 a 2018, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí. Vláda zahájí diskusi o podobě státního rozpočtu na rok 2016. Materiál obsahuje předběžný návrh příjmů a výdajů rozpočtových kapitol státního rozpočtu na léta 2016 - 2018 a návrh příjmů a výdajů státních fondů na léta 2016 až 2018.

• Návrh nařízení vlády o stanovení vyměřovacího základu u osoby, za kterou je plátcem pojistného na veřejné zdravotní pojištění stát, předkládá: ministr zdravotnictví. Návrh počítá se zvýšením plateb za tzv. státní pojištěnce v zájmu zajištění stability veřejného zdravotnictví.

• Návrh Koncepce sociálního bydlení České republiky 2015 – 2025, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí. Koncepce naplňuje programovou prioritu vlády a vymezuje směr budování systému sociálního bydlení pro osoby v bytové nouzi.

• Mandát předsedy vlády na zasedání Evropské rady ve dnech 25. – 26. června 2015 v Bruselu, předkládá: předseda vlády v rámci Výboru pro Evropskou unii. Vláda odsouhlasí mandát premiéra na zasedání Evropské rady k otázce migrační krize.

• Návrh novely zákona o volbách do Parlamentu České republiky a některých dalších zákonů, předkládají: ministři vnitra a pro lidská práva‚ rovné příležitosti a legislativu. Předmětem návrhu je zavedení minimálního procedurálního zastoupení žen i mužů na kandidátních listinách pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a do krajských zastupitelstev.

• Návrh zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, předkládá: ministr vnitra. Zákon sjednocuje podmínky správně-právní odpovědnosti do jednoho zákona, čímž se zjednoduší a zkvalitní aplikační praxe nejen pro adresáty veřejné správy, ale též pro příslušné správní orgány.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama