ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2015 18:10:00

Novela nařízení vlády o minimální mzdě přijde na řadu ve čtvrtek

Novela nařízení vlády o minimální mzdě přijde na řadu ve čtvrtek

Členové vlády se sejdou k dalšímu jednání ve čtvrtek 20. srpna 2015 v 10 hodin.

Členové vlády ve čtvrtek 20. srpna 2015 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

Návrh novely nařízení vlády o minimální mzdě, o nejnižších úrovních zaručené mzdy, o vymezení ztíženého pracovního prostředí a o výši příplatku ke mzdě za práci ve ztíženém pracovním prostředí, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.

V souladu s Programovým prohlášením vlády se navrhuje zvýšit od příštího roku minimální měsíční mzdu a minimální hodinovou mzdu. Současně se mají valorizovat i nejnižší úrovně zaručené mzdy pro zaměstnance, jejichž mzdy nejsou sjednány v kolektivních smlouvách a pro zaměstnance ve veřejných službách a správě, jimž je za práci poskytován plat.

Zařazení projektových záměrů Metodická optimalizace a zefektivnění systému úhrad nemocniční péče v ČR (Projekt DRG) a Centrum pro rozvoj technologické platformy registrů NZIS určených k podpoře z ESIF mezi projekty naplňující Implementační plány Strategického rámce rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014-2020, předkládá: ministr zdravotnictví.

Zařazení projektů mezi projekty, které je možné předkládat do výzvy 03_15_019 Operačního programu Zaměstnanost, výrazně přispěje k jejich úspěšné realizaci.

Projekty mají zavést procesní řízení a především metodické standardy do celého systému úhrad lůžkové péče a umožnit tak efektivně tuto klíčovou oblast optimalizovat i s respektem ke specifikům jednotlivých území.

Informace o některých oblastech k řešení ve věci jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí a spolků působících na úseku požární ochrany, předkládá: ministr vnitra.

Vláda bude seznámena s opatřeními, které ministerstvo vnitra plánuje pro zlepšení práce dobrovolných hasičů.

Poskytnutí mimořádné dotace na řešení krizové situace „Klokánků,“ předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.

Vláda projedná poskytnutí mimořádné jednorázové dotace pro Fond ohrožených dětí v zájmu zachování provozu zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.

Základní parametry zadávací dokumentace pro zadávací řízení na provoz Systému elektronického mýta po roce 2016, předkládá: ministr dopravy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama