ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2010 10:27:00

Irácký trh je pro české firmy možností expanze

Irácký trh je pro české firmy možností expanze

Ministr Vladimír Tošovský představil investiční možnosti v Iráku.

Ministr průmyslu a obchodu Vladimír Tošovský se dnes spolu s iráckým velvyslancem v Praze Hussainem Muallou sešel s podnikateli, aby jim představil "Task Force Iraq-TFI", společnou iniciativu MPO a Svazu průmyslu a dopravy České republiky.

TFI navazuje na návštěvu ministra Vladimíra Tošovského v Iráku v říjnu 2009 a na jednání podnikatelské delegace, která jej doprovázela. TFI má za cíl podpořit působení českých firem a vytvořit podmínky pro podnikatelskou činnost v Iráku.

"Irák je dynamická, rychle se rozvíjející se země. V dnešní době, kdy jsou dosavadní tradiční trhy stále pod vlivem krize, je irácký trh pro české firmy jednou z možností, jak se hospodářským problémům vyhnout expanzí na nová teritoria," řekl na setkání ministr Vladimír Tošovský a dodal: "Ministerstvo průmyslu a obchodu je připravené pomoci českým firmám s přístupem na irácký trh. Díky letitým vazbám domácích podniků a tamějších firem vnímá irácká ekonomika Českou republiku jako spolehlivého partnera."

Irák je pro Českou republiku hlavně vývozním trhem. Mezi největší položky vývozu patří chladící zařízení a ocelové konstrukce. České firmy se na iráckém trhu v poslední době uplatňují v oblasti rekonstrukce rafinérií, elektráren, cementáren, cihelen, infrastruktury a dalších investičních celků.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama