ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2010 12:52:00

Návrh novely vodního zákona

Návrh novely vodního zákona

Řeč na 75. schůzi PSP ČR, 10.3.2010

Tošovský Děkuji, vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, páni poslanci, dovolte mi, abych uvedl vládní návrh novely vodního zákona za ministra zemědělství Jakuba Šebestu, který je ve Francii na dlouhodobě připravovaných pracovních jednáních.

Novelu projednaly: výbor pro zemědělství, hospodářský výbor a výbor pro životní prostředí. Jak již bylo řečeno v prvém čtení a ve výborech, cílem novely, která byla v rámci sdílení kompetencí k vodám vypracována společně s Ministerstvem životního prostředí, je především zajištění transpozice nových evropských směrnic týkajících se oblasti vod. V případě již transponované rámcové směrnice vodní politiky z roku 2004 je prováděno její doplnění a zpřesnění na základě probíhajícího řízení Evropské komise o porušení smlouvy.

Dalšími cíli novely bylo reagovat na osmiletou aplikaci vodního zákona v praxi a snížit administrativní zátěž subjektů dotčených regulací. Velká pozornost byla věnována úpravě správního trestání, kdy došlo k zavedení přestupků do zákona a k úpravě skutkových podstat a sankcí. V průběhu projednávání ve výborech Poslanecké sněmovny vznikla řada pozměňovacích návrhů, z nichž naprostá většina zpřesňuje text a zejména přispívá k odstranění výtek Evropské komise, které ČR obdržela v období projednávání této novely.

Ministr Šebesta mým prostřednictvím děkuje všem předsedům a zpravodajům uvedených výborů za věcné diskuse, vstřícnost a spolupráci při projednávání této novely vodního zákona. Její přijetí je zásadní pro odvrácení žaloby Evropského soudního dvora, která České republice hrozí. Obrací se proto na vás, vážené paní poslankyně a páni poslanci, se žádostí o propuštění do třetího čtení. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama