Vladimír Urbánek

  • KSČM
  • Uničov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2016 21:18:50

Špičková cyklistika v Olomouckém kraji

Špičková cyklistika  v Olomouckém kraji

Již zanedlouho budou mít občané Olomouckého kraje možnost vidět další ročník etapového závodu Czech cycling tour.

Je  jen  krátce od ukončení letošního ročníku nejslavnějšího etapového závodu světa Tour de France  a ještě plni zážitků můžeme i  v České republice zažít  špičkovou cyklistiku.  Olomoucký  a Moravskoslezský kraj bude hostit  v pořadí již 8. ročník  cyklistického závodu Czech Cycling Tour.

Jedná se o etapový závod, jehož  3 etapy se odehrají  většinou na území našeho kraje, částečně kraje Moravskoslezského. Tam se odehraje  úvodní časovka., která bude ve Frýdku-Místku závod zahajovat. A to vše ve dnech 11. - 14. srpna.  Celkový  vítěz získá pohár hejtmana Olomouckého kraje.  Pro mě osobně, jako zastupitele Olomouckého kraje, ale i královského města Uničova je více než potěšující, že závod u nás zdomácněl.

 Úvod bude patřit  17 km dlouhé časovce družstev, která ve Frýdku-Místku nejen odstartuje, ale také  vyvrcholí.  V pátek  se cyklisté vydají z Olomouce směrem na Prostějov, Bouzov, Litovel a pak na Uničov, kde bude finiš etapy po dlouhých 177km v sedlech. V sobotu na cyklisty čeká královská etapa dlouhá 187km, která je z Mohelnice povede do Jeseníků.  Cestou  pojedou  přes Hanušovice, Ramzovské sedlo do města Jeseniku a zpět přes Karlovu Studánku, Rýmařov, Sovinec do Šternberka, kde bude také cíl etapy. Závěrečná etapa dlouhá 157 km bude startovat v Olomouci na Horním náměstí,  pokračovat  směrem k vojenskému prostoru Libavá a zpět  k Olomouci kde v obci Dolany bude vrchol celého snažení.

 Na sportovce čeká více než 520 km v sedle a projedou velkou část našeho kraje. Lidé tak budou mít mnohdy i opakovaně možnost vidět špičkové závodníky naživo a ne jen v televizi. Ta bude věnovat závodu jistě velkou pozornost.

Výsledkem  posunu  v termínu závodu, nikoliv původně tradičním červenci, kdy se kryl s Tour de France, ale nově v srpnovém termínu je fakt,  se můžeme těšit na velká jména nejen naší cyklistiky. Jasno bude již brzy. Jisté je, že se máme na co těšit a závodníkům zbývá  popřát, aby se jim u nás líbilo a závod,  všichni dojeli až do cílové rovinky. Pro podrobné informace včetně detailních rozpisů tratí nejdou zájemci na internetových stránkách závodu http://www.ttvsportgroup.cz/


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama