Vladislav Kopal

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2017 15:07:16

Kultura IV.cenové skupiny na ČT a jiné české palčivosti.

Kultura  IV.cenové  skupiny na ČT a jiné české  palčivosti.

Kterak se z ČT vytrácí nejen slušnost, ale též objektivita a nestrannost. Má mix národů a náboženství za cíl vytvořit pouze masu lidí bez národního cítění ? Lhostejnost je cestou do pekel.

Jak jsem v minulosti na PL přiznal, usedám k televizoru jen tehdy, kdy cítím  vnitřní sílu. S obzvláštním druhem masochismu usedám zejména k veřejnoprávnímu vysílání ČT. A nebývám zklamán. Na jednu ideologickou vlnu naladění moderátoři mě nepřekvapují.  Jejich uštěpačnost, neobjektivita, stranění jim konvenujícím názorům jsou očividné. Mediální prostor dávaný jimi neoblíbeným politikům je minimální. Krásný příklad metody cukr a bič. Servilita, někdy až anální alpinismus pro oblíbence, pro ty méně oblíbené pak je přichystáno neustálé skákání do řeči. Smutné, ale realita. Objektivita, pluralita politických názorů, možnost prezentovat názory i jiných politických stran není v ČT na pořadu dne. Ale něco mě nedávno opravdu zvedlo ze židle. Totiž absence elementární slušnosti. Pan Guth – Jarkovský by se musel v hrobě obracet a za c.k. mocnářství by na dotyčného redaktora zřejmě rázně dopadla rákoska kantora. Co že mám na mysli? Nic objevného, ale…  Mě babička například kdysi učila, že pozdravit je slušnost a odpovědět na pozdrav je povinnost. Že se v místnosti nesedí s čepicí na hlavěa nepříjemného souseda, kterého nemám vůbec v lásce,  oslovujeme pane…. Možná, že je již zřejmější, kam mířím.

Podnikatel Krejčíř, lobbista ten či onen, pan obviněný a tak …      

Nedávno jsem na ČT 1 spatřil uhlazeného mladíka v mediálních brýlích zasvěceně hovořit o jednom aktuálním politickém tématu. Hovořil o Babišovi, hovořil o Faltýnkovi, občas zmínil Zemana. Bez oslovení, bez křestního jména, bez funkce. Jako ve IV.cenové skupině. Dotyční jsou přeci Andrej, Jaroslav či  Miloš, popř. pan předseda  (strany, klubu) či pan prezident. Nejsem volič ANO 2011, kandiduji do Parlamentu za KSČM, ale kdyby o mně někdo – a to kdekoliv – hovořil pouze jako o Kopalovi, se zlou by se zřejmě potázal.  Pana redaktora bych doporučil vyslat  do nedělní školy nebo k nějakému ráznému „c.k. kantorovi.“

Všudypřítomná lež jako nezbytný a všudepřítomný mediální nástroj ?

Nepovažuji se za mediálního analytika či odborníka v oboru žurnalistika –  a takovou ambici opravdu nemám – přesto mně tento fakt  nebrání  utvářet si mínění o mediálním či veřejném prostoru. O prostoru v čase neustálého ohlupování národa velkou většinou médií. Někdy mám možnost  shlédnout jiná vysílání než tuzemská. Vždy se intenzivně zajímám o problémy spojené s migrační krizí.  Ohrožuje totiž budoucnost mých dětí a vnoučat. Náhle vymizely informace o barbarství prováděných  v islámských zemích,  ta tam jsou zprávy o kamenování žen, shazování homosexuálů s balkonů atd., atd. O „arabském jaru“ se už nezmiňuje v rámci pudu sebezáchovy již žádný novinář. Barbarské  bombardování Lybie členy NATO, zavraždění prezidenta Kaddáfího, jsou  účelově zapomenuty.  Prezident  Asad má mediální nálepku vraha, ale  část národa za ním stále stojí. Proč asi ? Dostane se nám někdy odpovědi ? To nevím jistě. Lží a manipulací se  totiž  vytváří mediální „virtuální realita“. Proč se nikdo nezmíní, jakým způsobem se budou repatriovat neúspěšní žadatelé o azyl? Zatím jsem pouze zaznamenal, že jeden z frustrace z odmítnutí zkopal v Oslo devítiletou norskou školačku do hlavy…

A dále. Proč se stala Itálie terčem kritiky - a to i OSN -  za posílení lybijské pobřežní stráže? Proč se jen žvaní, žvaní a zase jen žvaní o řešení migrační krize? Jak je možné, že se v podstatě zrušily hranice, zejména vnější, proč je z Evropy průchoďák pro tisíce no name lidí?

A je i řada dalších velmi palčivých otázek. Brusel vyhrožuje, Francie vyhrožuje, Německo vyhrožuje. Sankce, postihy a zase sankce. Jednotlivé národy a státy jsou válcovány silou většiny. Totálně se ignorují názory a vůle jejich vlád, jejich obyvatelstva. Že by první krok k otupění národností, vytvoření multietnického a multináboženského „nového národa“ ?  Ovladatelné masy  lidí bez tradičního vnímání národa a vlastenectví ?   To nevím, ale bojím se. Nejsme ostrovní stát, abychom byli vůči těmto vlivům intaktní.  Buďme proto  připraveni na chmurnou budoucnost. Až se  jednoho krásného dne na jihočeské či jihomoravské návsi ráno objeví stovka  ekonomických migrantů, půjde už opravdu do tuhého. Vyvarujme se lhostejnosti, nezájmu o věci veřejné a laxnosti k negativním tendencím. Je to totiž cesta do pekel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama