Vladislav Kopal

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2018 10:44:05

První máj, fašistických symbolů čas ?

První máj, fašistických symbolů čas ?

Po tradiční oslavě 1. máje na pražském Výstavišti, pořádané KV KSČM, (m.j. vydařené a hojně navštívené), jsem si musel položit naléhavou otázku. Co všechno je - ve jménu militantního antikomunismu - v České republice vlastně dovoleno?

Odpověď je jednoduchá - zřejmě vše.  Ale každé tvrzení, pokud má být věrohodné, by mělo být položeno důkazy. Tak tedy sem s nimi.

Otázka číslo 1 : Jak dlouho by někdo mohl stát s transparentem s hákovým křížem např. na tramvajové zastávce na Výstavišti?  Prosím, toto je opravdu jen teoretický příklad, aby vše nebylo opět překrouceno.  Odhaduji, že pouze pár minut, pak by přijela policejní hlídka a promptně odvezla dotyčného k podání vysvětlení.  A jsem přesvědčen, že by jej posléze obvinění neminulo. Toto je opravdu jen virtuální realita, znovu zdůrazňuji.

A jak tomu bylo na řádně ohlášené a povolené manifestaci KSČM na Výstavišti? Jistě tušíte, že poněkud jinak. Policisté trapně přihlíželi, jak neofašisté rozvinuli transparent s hákovým křížem. Nedělo se naprosto nic. Na hákový kříž, symbol genocidy a obludných krutostí a příčiny smrti milionů Evropanů, vypálení Lidic a Ležáků, se museli dívat lidé, pro které to byla krutě prožitá životní realita.

Nikdo nemohl věřit, že se tuto nechutnost podařilo odstranit až po dvou hodinách…Zřejmě asi už splnila účel.

Otázka číslo 2 :  Mezi tzv. „odpůrci KSČM“  byl také transparent heslem, vyzývajícím zřejmě k hubení komunistů. Jak jinak si mám vysvětlit nápis, že (cituji) „ lepší je být mrtvý, nežli rudý“. A reakce Policie ČR? Jistě se dovtípíte - že opět žádná.

Nyní opakovaně přejdu do virtuální reality. Dokážete si někdo představit, že by někde na veřejném prostranství bylo slovo rudý nahrazeno třeba slovem černý, žlutý, migrant apod.? Příjezd policejní hlídky s majáky, odvoz dotyčného na „podání vysvětlení“ a nakonec obvinění by bylo zcela správné. Jaký je vlastně rozdíl mezi černým, rudým, žlutým? Dle mého soudu žádný, ale onen dotyčný s takovým heslem mohl na Výstavišti nerušeně šaškovat po celou dobu konání manifestace.

Otázka číslo 3 :  Někdo z novinářů zaznamenal, že jeden z řečníků na podiu použil slovo pr…. (s vysvětlením, co jej k tomu vede). Ale novinář však podává zcela tendenční vysvětlení, že to měla být reakce na jakýsi transparent o odchodu komunistů na Sibiř. Ne ne, slečny novinářky, tak tomu opravdu nebylo.

Byly tam k vidění dva transparenty, které zneužily známý výrok Jiřího Kodeta z filmu Pelíšky. A to doslovně. Nejsem přemrštěně citlivý, ale zneužití citátu z tak laskavého a smířlivého filmu mě zamrzelo.

Tak tedy : žádná Sibiř, ale reakce na dvě pr…. Ze dvou transparentů, tedy 2:1.

O dalších polopravdách a lžích uváděných v denním tisku, se nechci šířit. Dechovka tam opravdu nehrála, nikdo však nezmínil agresivitu dvojice s jedním z uvedených citátů J.K. snažící se marně vyvolat potyčku. To asi neviděl nikdo z přítomných novinářů.

Za to jsem zaznamenal kameramana, jak vedle podia vydráždil náhle se odněkud zjevícího opilce k „vrávoravému tanci“ a pak si vše pečlivě natočil. Po provedení záznamu se ono zanedbané individuum opět vypařilo, zřejmě někam dopít kýmsi předplacený alkohol… Své odvedl.

Otázka č. 4 : Viděl kdy někdo, že by KSČM provokativně rušila shromáždění jiné politické strany? Zaznamenal někdo ze strany KSČM na nějaké manifestaci prezentaci tak intelektuálně pokleslých transparentů, jaké prezentovala ona skupinka nevzdělaných „odpůrců“  na Výstavišti?  Určitě  ne.

Jsem nakonec rád, že vše proběhlo bez fyzického konfliktu a provokatéři si mohli sbalit fidlátka a zmizet. Potkal jsem ale opravdu do morku kostí pohoršené starší lidi, kteří si marně pokládali otázku, jak je možné toto provádět na veřejném prostranství a to za policejní asistence. A někteří z návštěvníků dokonce viděli, že policie legitimovala studenta, který byl ve stánku KV KSČM. Chápe to někdo ? 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama