Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.05.2014 22:03:01

Májové slovo nejen k volbám

Májové slovo nejen k volbám

Mé vystoupení na oslavě 1. Máje KSČM v Kuřimi

Vážené soudružky, vážení soudruzi,

Děkuji vám za pozvání na dnešní prvomájovou oslavu a dovolte, abych se krátce představil. Jmenuji se Vojtěch Mišičák a jsem od listopadu loňského roku asistentem senátorky Parlamentu ČR, zde přítomné, Marty Bayerové. Nejsem členem žádné politické strany, jsem dlouholetým voličem KSČM, také jsem některé kandidáty ve volebních kampaních podporoval, mohu se pochlubit, že má podpora měla potřebný efekt. Mou prioritou jsou podzimní volby a obhajoba mandátu soudružky RNDr. Marty Bayerové, která dnes již navštívila oslavu 1. Máje ve Znojmě, kde nebyla pořadateli z řad OV KSČM Znojmo, pozvána na tribunu a takto drze jí nebylo umožněno přednést své vystoupení. Místo ní byl představován účastníkům jiný, údajně nezávislý, kandidát pro obvod 54 Znojmo.

I tak nezapomínám, že nás čekají volby do Evropského Parlamentu (EP). Mnohdy je dnes srovnávána Evropská Unie (EU) a bývalá Rada vzájemné hospodářské pomoci (RVHP), toto tvrzení je třeba jasně odmítnout. Zatím, co RVHP sloužila lidem v socialistických zemích k vyvážení hospodářské politiky jejich států, zejména v oblasti těžby a výroby, je EU paktem zemí, které se staly imperialistickou mocností, ekonomka EU je snadně srovnatelná se světovou válkou, která má již dnes své první civilní oběti. Jsou to zejména občané Řecka, Španělska, ale i dalších zemí, jsou to desítky milionů nezaměstnaných, miliony lidí bez domova a naprostá většina lidí je bombardována stresem z nejistoty, ze strachu z toho, co bude zítra.

Myslím si tedy, že je potřeba, aby si každý svá práva uvědomoval. Ti, kteří říkají na náměstích a v ulicích měst a obcí lidem tato fakta jsou jistě kandidáti Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM). Dnes přednesla svůj prvomájový projev v Brně kandidátka KSČM do EP č.18, soudružka Věra Klontza-Jaklová, tato promluvila o štěstí Čechů a Slováků, že mohli zažít systém, ve kterém tyto oběti nebyly a že je odhodlána za takový systém bojovat. Soudružku Klontza-Jaklovou plně podporuji a prosím o preferenční hlas právě pro tuto kandidátku. V úterý 29.3.2014 navštívila město Znojmo kandidátka KSČM č.7, soudružka Esma Opravilová. Tato charismatická kandidátka se setkala při kontaktní kampani s občany  Znojma a požádala mě také o podporu ve volbách. Pomoc jsem soudružce Opravilové přislíbil a podporuji jí vyjadřuji. Po kontaktní kampani s. Opravilová navštívila také zastupitelstvo města Znojma, zde pozdravila zastupitele a po ukončení jednání odpovídala v rozhovorech na otázky nejen jejich, ale i občanů, kteří se veřejné schůze zúčastnili. Esmu jsem také pozval na návštěvu okresu Břeclav, kdy postupně se mnou navštíví Břeclav, Lednici, Mikulov a Hustopeče. Také se s ní občané budou moct opět v tomto i příštím týdnu potkat v ulicích města Znojma. Doporučuji tedy dnes vám přítomným i každému voliči volbu KSČM a udělení preferenčního hlasu zmíněným kandidátkám č.7 a č.18.

Na závěr bych vás rád pozdravil za Svaz mladých komunistů Československa (SMKČ), SMKČ je mládežnickou organizací, která sdružuje mladé lidi pokrokového smýšlení. Členem SMKČ může být každý ve věku 15 – 35 let, kdo souhlasí se stanovami a programovým cílem SMKČ. Stanovy SMKČ a mnoho zajímavých článků si můžete přečíst na webu SMKČ www.komsomol.cz. SMKČ nabízí mladým lidem zejména aktivitu a vzdělávání, které je provádělo lektorskou radou na principu přednášky a následné diskuze. Dnešní prvomájovou oslavu se mnou navštívil také jeden z lektorů, soudruh David Pazdera, který není členem SMKČ, ale přednáší v rámci vzdělávání téma výstavby komunistické organizace.

To je z mé strany vše, děkují vám za pozornost, čest naší společné práci!

Věra Klontza-Jaklová na prvomájovém setkání v Brně:

https://www.youtube.com/watch?v=4q0HWbP7tRc
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama