Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2015 19:55:25 - Casino

smkč

Vážený pane Mišičáku,
jak se stavíte k vyloučení Vaší osoby ze Svazu mladých komunistů a co od tohoto sdružení očekáváte do budoucna?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2015 0:48:35 - Vojtěch Mišičák

Dobrý večer,

Nemyslel jsem si, že se tato informace o mém vyloučení rozkřikne rychleji, než se vůbec k vyloučení vyjádřím samotnému SMKČ. Již jsem tak před chvílí učinil, mohu tedy odpovědět i Vám. SMKČ mě vyloučil na základě porušeních interních směrnic. Podle nich se členové této organizace nesmí podílet na zakládání nových politických organizací. Já jsem, jak zřejmě víte, pomohl založit KSČ 21, poté jsem přijal také funkci tajemníka Ústředního výboru v této straně. 

Podle slov SMKČ jde ale naší straně jen o buržoazní politikaření, prebendy, koryta a exhibici v médiích. Podle čeho tak soudí, to netuším. Absurdní je, že většina členů předsednictva této organizace je současně členy KSČM, někteří i ve funkcích na okresní úrovni. V minulosti také zpochybňovali zvolení funkcionářů naší strany Ustavujícím sjezdem a zasílali lživé informace o KSČ 21 do jiných pokrokových organizací. Naši partnerskou stranu na Slovensku VZDOR - Strana práce zrazovali od spolupráce s naší stranou... Mně osobně to bylo velmi nepříjemné a žádal jsem, aby takového jednání zanechali. Odpovědí byla arogance moci, pokračování v těchto a podobných krocích a konečně mé vyloučení z organizace po bezmála pěti letech členství. Možnosti odvolání k rozhodčímu orgánu jsem se vzdal, tedy mé vyloučení je platné a účinné. 

Co očekávám do budoucna? Ač bych byl rád, kdyby se naplnily programové body SMKČ, proto jsem byl také členem, naplnění těchto bodů neočekávám. SMKČ se zaklíná ve své činnosti oslovováním cílových skupin, tedy dělníků, horníků... Žel v tomto tragicky selhává. Kvůli namyšlenosti jednotlivých funkcionářů se setkává právě u zmíněných cílových skupin s nepochopením. Naše strana se snaží v současnosti o registraci své vlastní mládežnické organizace, snad se nám povede lépe.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21