Vojtěch Žižka

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2013 23:37:49

Vysoká škola = výsada bohatých kapitalistů

Vysoká škola = výsada bohatých kapitalistů

Publikováno v roce 2013

 Dnešní doba je již kapitalismem poznamenána natolik, že vznikají velké protestní akce pod vedením ProAltu a lidé se bouří, že nemají peníze na to, aby uživili své rodiny. Nelíbí se jim, že pracují „od nevidím do nevidím“ a k tomu jim stát nevyjde vstříc ani s jediným dobrým zákonem, který by jim umožnil v tomto státě žít a užívat si svých ratolestí. Místo toho vzniká nový podraz na jejich hlavy.

Lidé už od brzké doby budou muset svým dětem platit také příležitost na možné východisko z chudoby, kterým je vysoká škola. Názory lidí jsou rozporuplné. Jediným pozitivem na zavedeném školném je to, že se více zamezí tomu, že na vysokých školách jsou lidé, kteří studium využívají k tomu, aby nemuseli chodit do práce, protože pracovat se jim nechce. Ale to většinou bývají lidé, kteří jsou již od dětství rozmazlováni svými bohatými rodiči, takže školné nebude v jejich studiu znamenat žádný problém. Této situaci lze ale zamezit také tím, že se zvedne obtížnost pro přijetí na vysokou školu, a pak ať každý ukáže, co v něm je. Tím, že se zavede školné, akorát rozevřeme už tak hodně otevřenou mezeru třídních skupin a střední třída bude mizet mnohem rychleji. Důvodem, proč bohatí lidé schvalují tento zákon je, že se jim zmenší konkurence schopných lidí a budou moci zajistit svým dětem, aby mohly mít vyšší vzdělání a aby se mohly starat o rozšiřování jejich kapitálu, který získali tím, že se rozděloval po revoluci majetek a oni byli na správném místě. Zatímco v dělnické třídě se bude muset skládat celá rodina na to, aby jejich dítě mohlo dosáhnout svých snů o vzdělání a mohlo myslet na lepší zítřky.

Já osobně jsem bohužel dyslektik, a proto mám problém se zvládáním přijímání učiva, ale mám snahu se vzdělávat. Bohužel, díky tomu, že mi ještě školu zpoplatní, budu ji pravděpodobně muset opustit. Studium je už tak obtížné, tak proč nám stát klade pod nohy další překážky? Myslím si, že vzdělaných lidí není nikdy dost. Proto nesouhlasím se zavedením školného nebo zápisného.

Vojtěch Žižka

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama