Žarko Jovanovič

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2015 21:44:50

EET (el.online evidence DPH) aneb když se dva perou, třetí se směje.

EET (el.online evidence DPH) aneb když se dva perou, třetí se směje.

Vládě se podařilo pracující občany rozdělit na dva tábory, zaměstnance a živnostníky, jediný kdo z toho bude mít užitek je velkokapitál navíc většinově nadnárodní na který je dnes stát krátký.

 EET (el.online evidence DPH) aneb když se dva perou, třetí se směje.
 Ptáte se proč?
1. DPH je nepřímá daň a předmětem daně je spotřeba nás občanů, platíme ji my všichni, kromě těch za které účty platí někdo jiný, mají služební auta, byty, stravování, ale i dovolené a další benefity, ty ji samozřejmě neplatí.
2. Firma má jen omezenou možnost neodvést DPH, materiál i zboží podléhá skladové evidenci, nelze prodat něco co neexistuje, naopak z manka se DPH odvádí. Firma platí DPH už ze zboží a služeb, které nakupuje, takže krácení DPH není zdaleka tak jednoduché jak se může zdát, navíc dnes obchod probíhá více a více elektronicky bezhotovostně, těžko zatajíte peníze, které Vám přijdou na účet.
Z výše uvedeného zjistíte na koho EET míří na firmy o pár zaměstnancích, většinou rodinných firem, které jsou stále ještě velkopodnikatelům trnem v oku a narušují jejich hegemonii.
Tyto firmy resp. lidé, jsou často nazývány černými pasažéry co neplatí žádné daně, přitom opak je pravdou. Většinou nedosáhnou na dotace, nemají daňové poradce ani registraci v daňových rájích, mnoho různých daní a poplatků, většinou působí lokálně a nabízí služby tam, kde o to nemají velcí zájem a zaměstnávají lidi z bezprostředního okolí. Ale co hlavně, pracují a po nikom nic nechtějí, starají se sami o sebe. Jediné, čím se provinili, je jejich nezávislost.
Co tedy dosáhneme jejich likvidací skrytou pod falešné "rovné" podmínky?
a) lokálně stoupne nezaměstnanost a některé služby a zboží se stane lokálně nedostupné, velkokapitál navíc klidně pracovníky i zboží klidně pořídí resp. nahradí v cizině.
b) za prací, ale i za nákupy a službami budeme jezdit dále, mimo jiné to bude mít za následek další vysídlování a koncentraci obyvatel do měst.
c) minimálně část zaměstnanců i majitelů firem skončí v síti sociálního systému a místo, aby alespoň něco dělali a generovali do systému, budou ze systému čerpat.
Sečteno a podtrženo k čemu směřujeme a co nastane?
Nepochybně varianta korporátního socialismu tentokrát povýšeného na nadnárodní úroveň, fronty, omezení nabídky výrobků i služeb a převahu prodávajícího nad kupujícím, která povede ke zvýšení cen pro všechny a zisků pro pár oligarchů.
EET bude hlídat především zaměstnance, aby se firmě z tržeb něco neztratilo, kontrola bude zadarmo,obstará ji aktivní občan, budeme se zase udávat mezi sebou a nahoře se tomu budou smát.
Možná jednou přijde zdokonalení EET, tentokrát zamířené na občany, každá rodina bude muset doložit spotřebu účty, jestli snědla dost rohlíků a vypila dost mléka a hlavně jestli z toho odvedla DPH.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama