Žarko Jovanovič

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2015 11:29:20

EET je opravdu trapnost nad trapnost, jen divadlo pro voliče

EET je opravdu trapnost nad trapnost, jen divadlo pro voliče

tenhle minoritní a zbytečný zákon, co republice nic nepřinese a nic zásadního v ní nezmění, se stal pouhým hloupým symbolem soupeření dvou politických rivalů Babiše a Kalouska a možností jak se předvést na něčem, kde o nic nejde.

 EET je opravdu trapnost nad trapnost, tenhle minoritní a zbytečný zákon, co republice nic nepřinese a nic zásadního v ní nezmění a to v případě přijetí nebo i nepřijetí se stal hloupým symbolem soupeření dvou politických rivalů Babiše a Kalouska. Právě proto že v zásadě nejde o nic přelomového, si z toho udělal svoje osobní divadlo a arénu. EET je třeba odmítnout z pohledu zbytečné státní buzerace a pokračování omezování svobody odmítnout a hlavně neztrácet s ní už čas a energii. ANO se dnes uchýlilo k trapně laciné argumentaci, že peníze budou chybět ve zdravotnictví nebo dětem, je třeba připomenout, že EET resp. její domnělý přínos dělá tisíciny HDP a jen plánovaný schodek rozpočtu státu dělá možná 50x tolik a je v zásadě úplně jedno jestli bude 73 nebo 75 mld a EET na tom nic nezmění. Parlament a desítky a možná stovky odborníků se se zabývá již dlouho EET, věřím že mnohem více by státu a občanům přineslo, kdyby se konstruktivně zabývali něčím jiným a přínosnějším a přestali s tímto divadlem a natřásáním se, které nevede odnikud nikam a je k ničemu. Shody, by šlo jistě dosáhnout kdyby, byla EET vyhrazena větším subjektům s obratem třeba nad 1 mil korun měsíčně jako kdysi DPH a ve kterých už fakticky více méně existuje a nedusila by desetitisíce drobných živnostníků a stát by prostě prohlásil, že právě toto je pozitivní diskriminace nebo podpora, chcete-li, drobných nebo začínajících podnikatelů.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama