ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2009 15:55:59

Školský zákon opět nově?

Školský zákon opět nově?

Kontroverzní novela školského zákona, která platí od počátku letošního roku, bude pravděpodobně novelizována. Naše strana se pokusí v budoucnu změnit některé paragrafy.

<p>Kontroverzní novela školského zákona, která platí od počátku letošního roku, bude pravděpodobně novelizována. Naše strana se pokusí v budoucnu změnit některé paragrafy.</p> <p></p> <p>Současná podoba školského zákona zavádí nové povinnosti, které dříve neexistovaly, v jiných případech pak zase neodpovídá dnešním požadavkům. Příkladem tak&nbsp;mohou být již známé&nbsp;neshody&nbsp;v části týkající se přijímacích zkoušek na střední školu nebo u známkování prvňáčků. Dalším zásadním rozdílem je například povinnost obcí zajistit předškolním dětem místo v posledním ročníku mateřské školy. A to ještě navíc bezplatně!</p> <p>Ministerstvo školství sice vymyslelo takovýto bohulibý&nbsp;návrh, ale peníze z rozpočtu obcím neuvolnilo. Obce tedy&nbsp;musí nyní&nbsp;zaplatit něco, aniž by na to často měly vyhrazené finance. Navíc ne všechny obce mají dostatek prostředků na zřízení vlastních mateřských školek a tak bude problematické i povinné místo v posledním ročníku. Pokud má školka „plný stav“, není možné do ní další děti „vpěchovat“.</p> <p>Na kontroverzní novelu upravující mimojiné i tuto bezplatnost posledního ročníku MŠ doplácejí rodiče dětí z nižších ročníků. Těm nyní stouply poplatky za školku, a to až o několik stovek korun. Nikoho přitom nezajímá, zda jejich dítě bude do školky chodit i v předškolním věku či nikoliv.</p> <p>"Ti rodiče, kteří nedávají dítě do posledního ročníku mateřské školky, jej tam dávat nebudou, i když je to bezplatné. Myslím si, že toto ustanovení nic neřeší," uvedl stínový ministr školství, poslanec za ODS Walter Bartoš, který je zároveň předkladatelem novely.</p> <p class="info">17.5.2009</p> <p class="info">Převzato z oficiálních stránek Zbyňka Novotného<a title="Poslat článek známému" href="mailto:%20?subject=Zajimavy%20clanek%20na%20webu%20test42.evoluce.cz&amp;body=http://test42.evoluce.cz/moje-komentare/skolsky-zakon-opet-nove.html"><strong></strong></a></p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama