Zdeněk Kutil

  • JIH 12
  • Vimperk
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2016 15:08:48

Tiskové prohlášení k odvolání kontrolního výboru města Vimperka

Tiskové prohlášení k odvolání kontrolního výboru města Vimperka

Kontrolní výbor města Vimperka byl odvolán na základě výsledků své práce.

Kontrolní výbor byl pověřen usnesením zastupitelstva ke kontrole Městských lesů. Vypracoval zprávu, kde doporučoval uzavírat smlouvy na veškerý prodej dřevní hmoty. Dále konstatoval, že doporučuje hospodářský audit Městských lesů. Audit, který byl předložen, pouze se vypořádával s nálezem kontrolního výboru. Není auditem společnosti a nedává jasný obraz o stavu hospodaření. Jako zastupitel města se nemohu spokojit s konstatováním, že zákon nevyžaduje písemné smlouvy na prodej dřevní hmoty. Skutečně je pro mě nemyslitelné prodávat dřevní hmotu na základě ústních dohod v řádových objemech milionu Kč. Výběr auditora je minimálně podezřelý. Ve skutečnosti byla provedena dvě výběrová řízení, výsledkem posledního je výběr za 4. nejvyšší cenu auditorské společnosti, která má jasné vazby na město Vimperk. Respektuji rozhodnutí většiny zastupitelů o odvolání kontrolního výboru. Nesouhlasím však s názorem, že by práce a výsledky kontrolního výboru vytvářely umělé kauzy. Velmi korektně jsme se snažili předkládat zastupitelům svá zjištění a nálezy. Z pozice svého mandátu zastupitele budu i nadále prosazovat transparentní hospodaření s majetkem města Vimperka.
Kontrolní výbor se dlouhodobě nezabýval pouze kauzou kontroly hospodaření Městských lesů Vimperk. Při svých kontrolách opakovaně upozorňoval na nehospodárné nakládání při prodeji a nákupu pozemků města Vimperka. I zde docházelo k nálezům ukazujícím na nehospodárné nakládání se svěřenými penězi a majetkem.
Zdeněk Kutil - zastupitel města Vimperka
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama