Zdeněk Ryšavý

Neptejme se, co může udělat Vysočina pro nás, ale co můžeme udělat my pro Vysočinu.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2010 22:42:51

Zvonečník – cesta k oranžové ekologii

Zvonečník – cesta k oranžové ekologii

Zvonečník je uskupení členů a příznivců ČSSD se zájmem o problematiku životního prostředí. Zamýšlíte se nad aktuálními ekologickými tématy? Je vám blízká politika sociální demokracie? Pak je zde právě pro vás Zvonečník.

Parlamentní volby znamenaly zemětřesení na české politické scéně. Vedle výrazného oslabení dvou největších hráčů také zmizely z poslanecké sněmovny dvě menší politické strany – křesťanští demokraté a zelení. Za několik dní budou mít šanci na reparát v komunálních a senátních volbách, zdá se ale, že hlavně v případě Strany zelených bude pokus o resuscitaci asi marný.

Po obou odpadlících zůstaly jejich témata – životní prostředí, lidská práva, prorodinná politika ... Takříkajíc „leží na zemi“ a čekají na toho, kdo je zvedne. Jsem přesvědčený, že jestli se sociální demokracie chce vrátit na pozice strany, která dokáže oslovit všechny vrstvy a sociální skupiny společnosti, musí to být právě ona.

Prvními vlaštovkami jsou dvě organizace, pracující v rámci ČSSD – Křesťansko-sociální platforma a ekologická platforma Zvonečník. Jako členové druhé jmenované chceme přiložit ruku k dílu při rozvoji oranžové ekologie. Ta vychází z principů trvale udržitelného rozvoje, z rovnováhy tří pilířů - ekonomického, sociálního a ekologického.

Při prosazování environmentálních principů do programu ČSSD a do všech oblastech života společnosti se inspirujeme především u skandinávských sociálnědemokratických stran, které ukazují, že ekologie již dávno není doménou zelených. Prosazujeme rozumnou ekologickou politiku bez „ekoterorostických“ excesů, zaměřenou na rozvoj moderních technologií v průmyslu a dopravě s úsporami energií i surovin, ochranu vodních zdrojů, ovzduší, biodiverzity a krajiny, šetrné zemědělství a lesní hospodářství, efektivní nakládání s odpady atd.

Zvonečník je otevřený nejen ekologicky smýšlejícím sociálním demokratům, ale i nečlenům strany a zástupcům ekologických organizací. Přijďte mezi nás a pomozte nám v úsilí o zezelenání sociální demokracie.

 

Více informací na: http://www.zvonecnik.estranky.cz/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama