Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2021 18:11:00

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou

Komentář na facebookovém profilu k návrhu státního rozpočtu na rok 2022

 První, na koho jsem si nad rozpočtem vlády na příští rok vzpomněla, nebyl žádný ekonom ani politik, nýbrž feldkurát Katz. „To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou,“ pochvalovala si tahle legendární postava z Osudů dobrého vojáka Švejka.

Problém je, že lidi Babišovi a spol. nepůjčujou, vláda si peníze na svoji populistickou politiku prostě bere, aniž by se občanů ptala. Někdo ale jednou bude muset její dluhy splácet. Je to naprosto nezodpovědná politika.

Navržený deficit pro rok 2022 ve výši 390 miliard korun je vrcholně nezodpovědný, populistický, alibistický, až by se dalo říct nehorázný. Navržený rozpočet postrádá jakoukoli ambici začít aspoň částečně konsolidovat státní finance a s tím související výsledky veřejných rozpočtů.

Takový návrh rozpočtu nikdy nepodpoříme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama