Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2019 11:49:00

Střet nového a starého politického světa

Střet nového a starého politického světa

Komentář na facebookovém profilu ke spolupráci opozičních stran.

Společnost volá po spolupráci opozičních stran. Politici jí to slibují. Do toho konceptu příliš nezapadá aktuální rozpad koalice na Praze 1. STAN a KDU tu vypověděli koaliční smlouvu Praze Sobě, Pirátům a Zeleným. K vládě v této městské části se tak mílovými kroky blíží i hnutí ANO.

Nevím, jestli Vás to uklidní nebo naštve, ale zrovna tenhle případ není o tom, že by spolu aktuální demokratické síly neuměly spolupracovat. Je to prostě jen střet nového a starého politického světa.

Za hnutí STAN (nepochybně mladé a moderní hnutí) vypovězení koaliční smlouvy podepsal Petr Hejma. A to je bývalý starosta Prahy 1 v letech 2005 až 2011 za ODS. Z mého pohledu je to představitel té hloupé a arogantní politiky, která tu byla před Andrejem Babišem. A která ho tak trochu dostala k moci. Změnil dres a teď je místopředseda pražského STANU.

A od lidí, jejichž politický styl dostal Andreje Babiše k moci, nelze očekávat nic dobrého. Nelze na ně spoléhat při sjednocování opozice.

Politika je o lidech. A pokud do svého dresu a na ne zrovna nízký post pustíte politika ODS z Bémovské éry, nemůžete se pak divit, že za Vaši vizi o sjednocování demokratické opozice, dvakrát bojovat a dýchat nebude.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama